LIVE

Κορωνοϊός

Prive η Ηρώδου Αττικού για το προφίλ του πρωθυπουργού

Επιστρέφονται τα πρόστιμα για τα τέλη των Ι.Χ

Το επικοινωνιακό team του πρωθυπουργού κλείνει δρόμους, μετακινεί αστυνομικές δυνάμεις και προκαλεί κυκλοφοριακά εμφράγματα μόνο και μόνο για να μη φθαρεί το προφίλ του κ. Καραμανλή.  Πολλές αντιδράσεις ακόμα και μέσα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί η απόφαση του αρχηγείου να μπλοκάρει κάθε βράδυ -και τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και την ημέρα- τον δρόμο που περνά μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, δήθεν για λόγους ασφαλε

Το επικοινωνιακό team του πρωθυπουργού κλείνει δρόμους, μετακινεί αστυνομικές δυνάμεις και προκαλεί κυκλοφοριακά εμφράγματα μόνο και μόνο για να μη φθαρεί το προφίλ του κ. Καραμανλή.  Πολλές αντιδράσεις ακόμα και μέσα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί η απόφαση του αρχηγείου να μπλοκάρει κάθε βράδυ -και τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και την ημέρα- τον δρόμο που περνά μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, δήθεν για λόγους ασφαλείας. Μια κλούβα των ΜΑΤ φράζει την αρχή της Ηρώδου Αττικού στη συμβολή με τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ αστυνομικοί με τα αυτόματα στα χέρια περιπολούν λες και βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη.

Η αλήθεια είναι, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ότι πίσω από την κατάσταση δεν κρύβεται η ασφάλεια του πρωθυπουργού αλλά το επικοινωνιακό team της κυβέρνησης, που δεν θέλει σε καμία περίπτωση στα δελτία ειδήσεων να φιγουράρουν εικόνες στις οποίες η πρωθυπουργική κατοικία πολιορκείται από διαδηλωτές. Η εικόνα του κ. Καραμανλή δεν  πρέπει σε καμία περίπτωση να φθαρεί από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, ακόμη και αν χρειαστεί να κλείσουν όλοι οι δρόμοι της πρωτεύουσας, λένε με νόημα κύκλοι της Κατεχάκη. Αλλωστε, τα πλάνα με τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν από τα μπλόκα και μέσω του Εθνικού Κήπου να βρεθούν μπροστά στο Μαξίμου ήταν η αιτία για να σφίξουν τα μέτρα και να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια σκηνικά.

Βέβαια, αξίζει να τονιστεί πως όταν πριν από μερικά χρόνια η οδός Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, όπου βρισκόταν η κατοικία του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, έκλεισε μετά το επεισόδιο με τον τοξικομανή Δημήτρη Αϊβατζίδη, η Ν.Δ είχε αντιδράσει έντονα, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει δρόμοι της πρωτεύουσας να μετατρέπονται σε ιδιωτικούς χώρους…

                Ανύπαρκτοι λόγοι ασφαλείας  

Το «θερμό φθινόπωρο που βιώνουμε αλλά και οι εκτιμήσεις για έναν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο χειμώνα με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων να κορυφώνονται, ευνοούν την απόφαση του επικοινωνιακού team του πρωθυπουργού να αφήσουν τον πρόεδρο της κυβέρνησης μακριά από τη λαϊκή οργή. Ετσι, ακόμη και για ασήμαντες αφορμές (μια χούφτα διαδηλωτών στην πλατεία Βάθης ή συλλαλητήριο στο Πεδίο του Άρεως κλπ.), οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να κλείνει ο δρόμος της Ηρώδου Αττικού, έστω και αν χιλιάδες Αθηναίοι οδηγοί ταλαιπωρούνται αναγκασμένοι να κάνουν κύκλους ή να ακολουθούν εναλλακτικά δρομολόγια. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να μεταμορφώνεται η Ηρώδου Αττικού σε πριβέ δρόμο. Και αυτό γιατί:

-         Τη νύχτα από τις 11 και μετά ο πρωθυπουργός φεύγει από το Μέγαρο Μαξίμου με προορισμό την οικία του στη Ραφήνα. Συνεπώς δεν κινδυνεύει κανείς από κανέναν, ενώ είναι αδιανόητο εκατοντάδες αστυνομικοί της Προεδρικής Φρουράς να μην μπορούν να φυλάξουν ένα άδειο κτίριο.

-         Οι διαδηλωτές, στη συντριπτική τους πλειονότητα, δεν αντιδρούν βιαίως, σε καμία περίπτωση δεν είναι οπλισμένοι και όπως λένε αστυνομικές πηγές το γραφείο και ο χώρος που κινείται ο πρωθυπουργός απέχουν πολύ από την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

-         Δεν υπάρχει καμία πληροφορία και καμία απολύτως εκτίμηση από τους ειδικούς αναλυτές και τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που να λέει πως ο κ. Κώστας Καραμανλής είναι στόχος τρομοκρατών. Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος να λαμβάνονται τόσο αυστηρά μέτρα, λες και στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει πρόσωπο που είναι ο νούμερο ένα στόχος της Αλ Κάιντα. 

Οταν λοιπόν ακόμη και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται πως ο πρωθυπουργός δεν κινδυνεύει, τότε μπορεί και εύκολα να συμπεράνει κανείς πως το κλείσιμο της Ηρώδου Αττικού γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους με σκοπό να μην «τσαλακωθεί»το πρωθυπουργικό προφίλ από τις διαμαρτυρίες του λαού για τα μέτρα της κυβέρνησης. 

         Οδοφράγματα μπροστά από Τμήματα

Η ιδέα των ανθρώπων του κ. Καραμανλή να κλείσουν την Ηρώδου Αττικού προέρχεται από την απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να μπλοκάρονται οι δρόμοι γύρω από συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα, αλλά και πρεσβείες ξένων χωρών (π.χ. Μεγάλης Βρετανίας).

Ωστόσο το απόρρητο σήμα προς όλα τα Τμήματα της Αττικής προκειμένου να λάβουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης, δεν είναι  σε θέση να διευκρινίσει αν η απόφαση είναι αποτέλεσμα πληροφοριών που έφθασαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής ή εκτιμήσεων των αναλυτών του μεγάρου της Κατεχάκη. «Το τελευταίο διάστημα, σε πολλά αστυνομικά τμήματα όπως αυτό των Εξαρχείων, της Κυψέλης αλλά και ολόκληρων Αστυνομικών Διευθύνσεων όπως σε αυτή της Βορειοανατολικής Αττικής, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, μόλις πέσει το σκοτάδι και η κυκλοφορία στους δρόμους μειωθεί, ένα δίχτυ υπερβολικών μέτρων ασφαλείας απλώνεται πάνω από τους υποτιθέμενους στόχους», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και συμπληρώνει: «Οι δρόμοι που περνάνε μπροστά από τα αστυνομικά τμήματα αποκλείονται με οδοφράγματα και σε πολλές περιπτώσεις κλείνουν και τα γύρω στενά». Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει για πόσο χρονικό διάστημα θα λαμβάνονται τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, ούτε σε ποια ακριβώς Τμήματα. Επίσης, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πόσες δυνάμεις διατίθενται για την προστασία της… Αστυνομίας και όχι του πολίτη! Βέβαια, το μέτρο αυτό σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών αλλά και σε διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν κύκλους για να πάνε στα σπίτια ή τον προορισμό τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης