Καταδίκη πρώην διευθυντή Αγροτικής Τράπεζας Ζαγκλιβερίου για υπεξαίρεση

Καταδίκη πρώην διευθυντή Αγροτικής Τράπεζας Ζαγκλιβερίου για υπεξαίρεση

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πρώην διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, που κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση....

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πρώην διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, που κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ως διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Ζαγκλιβερίου της Θεσσαλονίκης, χορηγούσε επί πέντε χρόνια, παράτυπως, δάνεια σε πελάτες. Μέρος δε αυτών κατηγορείτο ότι τα ιδιοποιούνταν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο της Τράπεζας, όταν διαπιστώθηκε «τρύπα» περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ στα ταμεία του υποκαταστήματος που διηύθυνε. Πάντως, μόλις αποκαλύφθηκε το έλλειμμα, ο κατηγορούμενος έσπευσε να επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Απολογούμενος, υποστήριξε ότι έβαζε «χέρι» στα ταμεία για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του και επικαλέστηκε την έλλειψη προσωπικού στο υποκατάστημα και τον φόρτο εργασίας των υφισταμένων του.

Δεν έπεισε το δικαστήριο που τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια κάθειρξη, ενώ έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3 χιλιάδων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ο τρελος

Για να βλεπω και αλλα τετοια...επιτελους πραξεις... 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης