Δικαίωση για την Ελλάδα - Η ΕΕ ακύρωσε το εμπορικό σήμα «Turkaegean»

Δικαίωση για την Ελλάδα - Η ΕΕ ακύρωσε το εμπορικό σήμα «Turkaegean»

Η απόφαση ικανοποιεί πλήρως τις ελληνικές θέσεις - «Πράσινο φως» και από τις ΗΠΑ για προσβολή του τουριστικού σήματος - Η Ελλάδα είναι ισχυρή και υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα εμπορικά της συμφέροντα δηλώνει ο Θεοδωρικάκος

Δικαίωση για την Ελλάδα - Η ΕΕ ακύρωσε το εμπορικό σήμα «Turkaegean»
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), με απόφαση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (C58927, 10/01/25) ακυρώνεται το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Σήμα «Turkaegean».

Υπενθυμίζεται, πως το 2021 ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Τουρκίας (TGA) κατέθεσε προς κατοχύρωση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. το εμπορικό σήμα ‘’Turkaegean’’. Τον Φεβρουάριο του 2023, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, ασκήθηκε αίτηση ακύρωσης από την Ελληνική Δημοκρατία, με χειρισμό της υπόθεσης από τον ΟΒΙ για την προσβολή του σήματος του τουρκικού οργανισμού. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η σημερινή απόφαση, η οποία αποτελεί δικαίωση των ελληνικών θέσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Η Ελλάδα με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ισχυρή στο διεθνές στερέωμα και υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τα εμπορικά της συμφέροντα. Διεκδικούμε το δίκιο μας με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε έννομο μέσο. Έτσι φτάσαμε και στη δικαίωση με την προσβολή του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Σήματος ‘’Turkaegean’’».

Ο Πρόεδρος του ΟΒΙ, Δημήτρης Χρόνης, ανέφερε: «Η απόφαση ακύρωσης του ‘’Turkaegean’’ ικανοποιεί πλήρως τις ελληνικές θέσεις και δικαιώνει σε απόλυτο βαθμό την απόφαση να καταφύγουμε στην προσβολή του σήματος».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, σχολίασε: «Στην υπόθεση ‘’Turkaegean’’ o ΟΒΙ μαζί τους νομικούς παραστάτες που εκπροσώπησαν την χώρα, δουλέψαμε συστηματικά και μεθοδικά για να έρθει το σημερινό θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη νομική μάχη».

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. έρχεται λίγες ημέρες μετά την  απόφαση του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (Trademark Trial and Appeal Board of the United States Patent and Trademark Office – USPTO) να ζητήσει από την  Τουρκία περισσότερες διευκρινίσεις για τον λόγο που επέλεξε το εμπορικό σήμα "TurkΑegean".

Με αυτή την απόφαση ζητείται από τον Τουρκικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης (TGA) να εξηγήσει για ποιο λόγο και με τι σκοπό επελέγη ο όρος, πράγμα που αποκαλύπτει πως ουσιαστικά οι ΗΠΑ αποδέχονται ότι και η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να προχωρήσει σε πολιτική αγωγή στα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ.

Στην Τουρκία έχει δοθεί διορία 20 ημερών ώστε να παράσχει τις απαιτούμενες εξηγήσεις.

Ο άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην απόφαση  του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ ανέφερε στην πλατφόρμα Χ

«Μία νομική διαδικασία που είχα ξεκινήσει ως Υπουργός Ανάπτυξης για μια βλάβη στα Εθνικά μας συμφέροντα που προκλήθηκε τότε, όχι με ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης (αν και αντίπαλοι μου μου την χρέωσαν) πάει καλά για μας. Είμαι υπερήφανος».


Ειδήσεις σήμερα:

Συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη απαντά στα περί «αποποίησης της σύνταξής» του από τη σύζυγό του, Δάφνη


Όργιο λεηλασίας στο Λος Άντζελες: Δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να μην τους κλέψουν - Στους δρόμους η Εθνοφρουρά και απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο «Σπίτι του Αγωνιστή» φιλοξενείται στα 88 της χρόνια η Μπέτυ Βαλάση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης