Ταλαιπωρία και δυσωδία!

Ταλαιπωρία και δυσωδία!

Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στους δήμους αν και δεν δουλεύουν! Δείτε ποιοι απεργούν τις επόμενες ημέρες

Ταλαιπωρία και δυσωδία!
Λόφους δημιουργούν τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής, ωστόσο οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αποτρέποντας την αποκομιδή, για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα, ως τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Παρά την εισαγγελική παρέμβαση, αλλά και την επιδείνωση της κατάστασης από τη συσσώρευση απορριμμάτων την τελευταία εβδομάδα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις τους με την κατάληψη, όχι μόνο των δημοτικών γκαράζ και Δημαρχείων, αλλά και νευραλγικών υπηρεσιών των δήμων, όπως πολεοδομιών, ληξιαρχείων, αλλά και ΚΕΠ. Σύμφωνα με καταγγελίες πάντως, οι καταλήψεις αποτελούν ένα «μέσο» για να μη δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αυτό όμως δεν θα έχει αντίκτυπο και στους μισθούς τους. Αντίθετα χτυπούν κανονικά κάρτα καθημερινά πάρα το γεγονός ότι η υγεία των κατοίκων της Αθήνας κινδυνεύει από την τραγική κατάσταση στους δρόμους.

Κλείσιμο


Παράλληλα, σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τις επόμενες ημέρες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα που διαμαρτύρονται για το ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με αποκορύφωμα την πανεργατική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

Ταλαιπωρίας συνέχεια λοιπόν για το επιβατικό κοινό καθώς
οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφορά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα 48ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποδεχόμενοι την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής τους.

Έτσι στις 13 και 14 του μηνός θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια πορεία προς τη βουλή.

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργίες, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη τις 06.00 της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2011 και λήξη τις 06.00 της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2011. Ενδιάμεσα την Τρίτη 18 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η ΠΝΟ για να αποφασίσει την επόμενη 48ωρη όπως προβλέπει το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε 2ωρη παναττική στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.). Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν, μεταξύ των άλλων, άμεση απόσυρση του βαθμολογίου-μισθολογίου, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, εξαίρεση της γραμματείας των δικαστηρίων από την αναλογία 10:1 στις προσλήψεις και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Σε πανελλαδική πενθήμερη αποχή κατέρχονται και οι δικηγόροι από την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, έως την επόμενη Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011, με ομόφωνη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ θα συγκροτηθούν επιτροπές χορήγησης αδειών από τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών προκειμένου οι δικηγόροι να μπορούν να παρασταθούν στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα, πανελλαδικά θα χορηγούνται άδειες εφόσον τίθεται θέμα συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης ή προσαγωγής στο αυτόφωρο. Ακόμη, θα χορηγούνται άδειες όταν υπάρχει ζήτημα παραγραφής αδικημάτων, αναστολής πλειστηριασμών και έκδοσης προσωρινής διαταγής. Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί.

Παράλληλα, την προσεχή Πέμπτη από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ενώ στις 11.30 οι εργαζόμενοι θα αποκλείσουν τον κόμβο Ευαγγελίστριας.

Εν τω μεταξύ, μετά τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και οι συνάδελφοί τους της ΔΑΚΕ προτείνουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά την τριήμερη απεργία που θα πραγματοποιήσουν στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, στις 19 Οκτωβρίου.

Η σχετική εισήγηση - πρόταση θα υποβληθεί στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.

Επίσης η ΔΑΚΕ προτείνει διήμερο παραστάσεων διαμαρτυρίας στις 14 και 17 Οκτωβρίου με την κήρυξη τρίωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας, στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή και συνεργασία της ΟΛΜΕ, των φοιτητών, των μαθητών , των γονέων και του συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας.

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισε και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης