Άλλη μια εβδομάδα με σκουπίδια!

Άλλη μια εβδομάδα με σκουπίδια!

Η απεργία στα διυλιστήρια ανεστάλη, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αποτρέποντας την αποκομιδή των σκουπιδιών ως τις 19 Οκτωβρίου

Άλλη μια εβδομάδα με σκουπίδια!
Σκουπίδια και τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έξω από τα βενζινάδικα συνέθεσαν το χαοτικό σκηνικό στους δρόμους της Αθήνας την Τρίτη.

Το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκε η αναστολή της απεργίας στα διυλιστήρια, ωστόσο, όλη την υπόλοιπη ημέρα  επικράτησε χάος έξω από τα πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς χιλιάδες πανικόβλητοι οδηγοί έσπευσαν να εφοδιαστούν με καύσιμα, δημιουργώντας τεράστιες ουρές έξω από τα βενζινάδικα και κυκλοφοριακό κομφούζιο σε αρκετές κεντρικές οδούς.

Δυστυχώς, για τους πολίτες της Αθήνας και πολλών άλλων πόλεων, οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αποτρέποντας την αποκομιδή των σκουπιδιών, για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα, ως τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Κλείσιμο

Παρά την εισαγγελική παρέμβαση, αλλά και την επιδείνωση της κατάστασης από τη συσσώρευση απορριμμάτων την τελευταία εβδομάδα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να επεκτείνουν τις κινητοποιήσεις τους με την κατάληψη, όχι μόνο των δημοτικών γκαράζ και Δημαρχείων, αλλά και νευραλγικών υπηρεσιών των δήμων, όπως πολεοδομιών, ληξιαρχείων, αλλά και ΚΕΠ.

Μάλιστα, το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, σε συνεννόηση με 23 δευτεροβάθμιες υπηρεσίες του Δημοσίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο.

Νωρίτερα την Τρίτη πάντως, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί ο λόγος για τον οποίο δεν γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί εάν διαπράττονται και κυρίως από ποιους αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, οι οποίες συνδέονται με την απειλή της δημόσιας υγείας. Η κυρία Ράικου έδωσε εντολή να κληθούν οι υπεύθυνοι των δήμων της Αττικής, προκειμένου να εξηγήσουν στον εισαγγελέα για ποιο λόγο δεν πραγματοποιούνται αποκομιδές σκουπιδιών, εφόσον δεν υπάρχει απεργία των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης