Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Οι συνδικαλιστές προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις και αναφέρουν ότι "η κυβέρνηση ισοπεδώνει θεσμούς και κατακτήσεις"...

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
Συνεδριάζουν το πρωί της Τρίτης οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, προκειμένου να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Κάποιες από τις κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι σε συντονισμό και με άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ.

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, οι δυο συνδικαλιστικές ενώσεις ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, χαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο "έκτρωμα και τονίζουν, ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε "πολιτικό και συνταγματικό πραξικόπημα".

Κλείσιμο
Οι συνδικαλιστές προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις και αναφέρουν ότι "η κυβέρνηση ισοπεδώνει θεσμούς και κατακτήσεις, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς και συντάξεις και βυθίζει την κοινωνία στην ανεργία και τη γενικευμένη φτώχεια".

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που δημιουργεί δυσλειτουργίες στα λιμάνια, είναι αυτή που περιορίζει το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται όσες υπερωρίες αντιστοιχούν, ώστε το λιμάνι να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και τα Σαββατοκύριακα.
    

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης