Έρχονται από την Αλβανία για να κόψουν δέντρα!

Έρχονται από την Αλβανία για να κόψουν δέντρα!

Σαν να μην ήταν αρκετές οι πυρκαγιές που καταστρέφουν τα ελληνικά δάση...

Έρχονται από την Αλβανία για να κόψουν δέντρα!
Σαν να μην ήταν αρκετές οι πυρκαγιές που καταστρέφουν τα ελληνικά δάση, έχουμε και τους Αλβανούς λαθροϋλοτόμους που περνούν παράνομα στη χώρα για να λεηλατήσουν τα δάση με τις βαλανιδιές! Δυο από αυτούς έπεσαν στα χέρια  αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, αλλά τα άλογα που είχαν φέρει μαζί τους για να κουβαλήσουν την παράνομη ξυλεία κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 68 και 22 χρόνων, τη στιγμή που υλοτομούσαν δρύες σε δασική περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, έχοντας μπει παράνομα στο ελληνικό έδαφος. Οι δράστες πρόλαβαν να διώξουν τα πέντε άλογα που είχαν φέρει από την πατρίδα τους και εκείνα διέφυγαν προς το αλβανικό έδαφος! Στην κατοχή των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, κατασχέθηκαν η παράνομη ξυλεία και ένα τσεκούρι.

Στόχος παράνομης υλοτομίας έχουν γίνει και εκατοντάδες δέντρα στα δάση της περιοχής Πολυδρόσου στο Σούλι, όπου καθημερινά οι κάτοικοι ανακαλύπτουν κομμένα και πεσμένα στο έδαφος πλήθος δένδρα, κυρίως νεαρά. Οι υποψίες πέφτουν σε εμπόρους ξυλείας, που κόβουν τα δέντρα ώστε να ξεραθούν πριν φτάσουν τα πρώτα κρύα για να τα ξυλεύσουν αργότερα και να τα πουλήσουν, προκαλώντας έτσι μεγάλη οικολογική καταστροφή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης