Διευκρινίσεις για τις εξετάσεις των επί πτυχίω φοιτητών

Διευκρινίσεις για τις εξετάσεις των επί πτυχίω φοιτητών

Ο Β. Παπάζογλου ρωτήθηκε αν το υπουργείο πήρε πίσω την εγκύκλιο, η οποία αφορά στους επί πτυχίω φοιτητές και απάντησε ότι δεν αναίρεσε καμία εγκύκλιο.

Διευκρινίσεις για τις εξετάσεις των επί πτυχίω φοιτητών
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Β. Παπάζογλου ρωτήθηκε αν το υπουργείο πήρε πίσω την εγκύκλιο, η οποία αφορά στους επί πτυχίω φοιτητές και απάντησε ότι δεν αναίρεσε καμία εγκύκλιο. Ανέφερε πως ο νέος νόμος δεν επιτρέπει στους φοιτητές να δίνουν εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όμως ορισμένοι φοιτητές που βρίσκονταν κοντά στη λήψη του πτυχίου τους, επιθυμούσαν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακά η διδακτορικά. Κάναμε, λοιπόν, μια διασταλτική χρήση του νόμου και αποφασίσαμε όσοι φοιτητές επί πτυχίω χρωστούν έως πέντε μαθήματα, να μπορούν να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν το πτυχίο τους. 

Υπήρξαν, ωστόσο, φοιτητές που επεσήμαναν ότι μπορεί να χρωστούσαν και έξι ή επτά μαθήματα. Αντί να παίζουμε την "κολοκυθιά" εμμένουμε στα πέντε μαθήματα. Δίνεται, όμως, η δυνατότητα στους φοιτητές, με αίτηση τους, να μπορούν να δώσουν τα μαθήματα, μετά από απόφαση του Τμήματός τους.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης