Με... κρεμάλες στην Περιφέρεια Κρήτης οι αγρότες!

Με... κρεμάλες στην Περιφέρεια Κρήτης οι αγρότες!

Ειρηνική η παρουσία των αγροτών στην Περιφέρεια - Ζητούν συνάντηση με τον περιφερειάρχη...

Με... κρεμάλες στην Περιφέρεια Κρήτης οι αγρότες!
"Ραντεβού" στο Ηράκλειο δίνουν σήμερα, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι του νομού που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου με την υποστήριξη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού και των υπόλοιπων αγροτικών οργανώσεων. Με... κρεμάλες έφθασαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης αγρότες και κτηνοτρόφοι που στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που πραγματοποίησαν κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας και στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης. Μικρός αριθμός αγροτών έχουν εισέλθει στο κτίριο και έχουν βγει στο μπαλκόνι, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν τον δουν. Στην περιφέρεια, σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες βρίσκονται οι δήμαρχοι: Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη και Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης.



Παράλληλα, αγροτικό συλλαλητήριο θα γίνει και από τους αγρότες στο νομό Λασιθίου. Εκεί, έχουν οριστεί τρία σημεία συγκέντρωσης ενώ όλοι μαζί θα μαζευτούν στη συνέχεια στον κόμβο Ξηροκάμπου στον Άγιο Νικόλαο. Από εκεί, θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης, αντιπροσωπεία τους θα δει τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και, ακολούθως, θα αποφαίσουν τι θα πράξουν με πιο δυναμικές ή όχι κινητοποιήσεις....
Κλείσιμο

Στο Ηράκλειο, οι αγρότες ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται με τρακτέρ και αγροτικά φορτηγά, λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, ενώ στο σημείο καταφθάνουν αγρότες από τη Βιάννο, το Αρκαλοχώρι και τη Μεσαρά. Στη συνέχεια, σε μηχανοκίνητη πορεία (τρακτέρ και φορτηγά) θα πάνε στην Περιφέρεια Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας.



Εν τω μεταξύ, κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει ήδη προκληθεί στους δρόμους πέριξ της λ. 62 Μαρτύρων, με έμφαση στην οδό Μαχής Κρήτης, από όπου διοχετεύεται ο όγκος των οχημάτων, λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στη λ.62 Μαρτύρων, ενώ ήδη υπάρχει αστυνομική κινητοποίηση στο κέντρο του Ηρακλείου: στην πλατέια Δασκαλογιάννη αλλά και στην οδό Σμύρνης, μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης