Στον «αέρα» η εξεταστική για χιλιάδες φοιτητές

Στον «αέρα» η εξεταστική για χιλιάδες φοιτητές

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι καθηγητές προτείνουν το κλείσιμο των σχολείων στις 4 και 5 Οκτωβρίου και κλιμάκωση κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, αντιδρώντας στις οικονομικές περικοπές και στα προβλήματα των σχολείων

Στον «αέρα» η εξεταστική για χιλιάδες φοιτητές
Το σταμάτημα των καταλήψεων ζητούν ολοένα και περισσότεροι πανεπιστημιακοί ενώ αντίθετη πορεία φαίνεται ότι ακολουθούν δάσκαλοι και καθηγητές που οργανώνονται από κοινού διαμαρτυρόμενοι για το αλαλούμ που επικρατεί με τα βιβλία.

Οι πανεπιστημιακοί με ανακοινώσεις τους, όπως τα μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Γεωπονικού αν και δηλώνουν ότι διαφωνούν με το νόμο της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου ζητούν να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας εξέδωσαν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον της συνεχιζόμενης κατάληψης στη σχολή τους, ενώ στο σύνολο τους οι πανεπιστημιακοί εκφράζουν φόβους για την εξεταστική περίοδο. Εξάλλου η κ. Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι αν δεν πραγματοποιηθεί μάθημα για 13 εβδομάδες θα χαθεί το εξάμηνο ενώ ήδη πολλά τμήματα έχουν ανακοινώσει ότι θα συνεχίσουν τις καταλήψεις έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Κλείσιμο

Ηδη πάντως χιλιάδες φοιτητές, κυρίως οι επί πτυχίω πιέζουν να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια ενώ από Δευτέρα ξεκινά νέος γύρος γενικών συνελεύσεων. Μέχρι σήμερα παραμένουν υπό κατάληψη περίπου 300 πανεπιστημιακά τμήματα.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι καθηγητές προτείνουν το κλείσιμο των σχολείων στις 4 και 5 Οκτωβρίου και κλιμάκωση κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, αντιδρώντας στις οικονομικές περικοπές και στα προβλήματα των σχολείων. Στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει και οι δάσκαλοι που πραγματοποιούν στις 22 του μήνα 24ωρη απεργία ενώ την ίδια ημέρα τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι καθηγητές.

Οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται αμέσως μετά και σε νέες κινητοποιήσεις ωστόσο τελική απόφαση για την 48ωρη απεργία θα ληφθεί από τους προέδρους των τοπικών ΕΛΜΕ στις 24 Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης