Μάθημα εντιμότητας από συνταξιούχο

Μάθημα εντιμότητας από συνταξιούχο

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η πράξη ενός συνταξιούχου να βρει μια τσάντα με 1.000 ευρώ και να την παραδώσει στην Αστυνομία δεν μπορεί παρά να αποτελεί σπάνιο δείγμα εντιμότητας και μάθημα ηθικής!

Μάθημα εντιμότητας από συνταξιούχο
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η πράξη ενός συνταξιούχου να βρει μια τσάντα με 1.000 ευρώ και να την παραδώσει στην Αστυνομία δεν μπορεί παρά να αποτελεί σπάνιο δείγμα εντιμότητας και μάθημα ηθικής! Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν δέχθηκε την παραμικρή ανταμοιβή για την αξιέπαινη πράξη του!

Ο έντιμος συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος της αεροπορικής μονάδας στον Ίσμαρο Ροδόπης, βρήκε την «χρυσή» τσάντα ξεχασμένη σε ένα παγκάκι στάσης λεωφορείου και, όταν την άνοιξε, βρήκε μέσα τα χρήματα. Όμως, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τα κρατήσει! Αντίθετα, πήγε να παραδώσει την τσάντα στο αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής.

Εκεί συνάντησε τυχαία την μουσουλμάνα ιδιοκτήτριά της, που είχε πάει να δηλώσει την απώλεια της τσάντας την οποία ξέχασε από αφηρημάδα στην στάση. Η γυναίκα προσφέρθηκε να δώσει στον συνταξιούχο τα νόμιμα εύρετρα, αλλά εκείνος αρνήθηκε ακόμη και τον… καφέ που προσφέρθηκε να τον κεράσει, με το αιτιολογικό πως αυτό που έκανε ήταν αυτονόητο! Η πράξη του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κάποιος ότι έχει πέσει θύμα κλοπής αλλεπάλληλες φορές, τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο ή την μηχανή του!

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης