Το πετρέλαιο κίνησης που προστατεύει τον κινητήρα και αυξάνει την απόδοση

Το πετρέλαιο κίνησης που προστατεύει τον κινητήρα και αυξάνει την απόδοση

Πίσω από κάθε πετρελαιοκινητήρα που αντέχει στον χρόνο και λειτουργεί σε υψηλή απόδοση βρίσκεται το Diesel Revolution της REVOIL, το εμπλουτισμένο πετρέλαιο κίνησης, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε

Revolution_New

Sponsored Content

Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα και την αειφορία μέσα από καύσιμα πιο φιλικά στο περιβάλλον, δεν είναι πάντοτε χωρίς εμπόδια. Ίσα - ίσα, μερικές φορές, διαπιστώνεται στην πράξη ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω για μια ισόρροπη και ωφέλιμη σε όλους πορεία προς την πράσινη εποχή.  

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πετρέλαιο κίνησης, που με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/30/EC πρέπει να περιέχει βιοντήζελ σε αναλογία 7%. Στην Ελλάδα το μέτρο αυτό εφαρμόζεται από το 2013, δηλαδή εδώ και μια δεκαετία. Έρευνες έχουν δείξει ότι το βιοντήζελ παρά τα πλεονεκτήματά του, συμβάλει στη δημιουργία μυκητολάσπης. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω βιοκαύσιμο παράγεται από φυτικά έλαια, ζωικά λίπη και η σύσταση του είναι παραπλήσια με εκείνη του ορυκτού πετρελαίου κίνησης. Θεωρείται καθαρότερο καύσιμο καθώς η καύση του οδηγεί σε σημαντική μείωση των εκλυόμενων ρύπων, άρα είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Πλην όμως, η φυτική μάζα και τα έλαια του βιοντήζελ αποτελούν -σε συνδυασμό με υγρασία και υψηλή θερμοκρασία- ιδανικό πεδίο ανάπτυξης βακτηριδίων και μυκήτων. Η ανάπτυξη τους δημιουργεί ιζήματα και μυκητολάσπη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου ή στις δεξαμενές αποθήκευσης και διακίνησης με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του συστήματος τροφοδοσίας, φίλτρων και μπεκ του αυτοκινήτου. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους συντήρησης του οχήματος, περισσότερες επισκευές, αλλά και μείωση στην απόδοση και στο χρόνο ζωής του κινητήρα.

Καύσιμα Revolution - TVC

Για τη λύση του παραπάνω προβλήματος οι εταιρείες παραγωγής και εμπορίας καυσίμων αναζήτησαν την καινοτομία και βρήκαν απαντήσεις με τον εμπλουτισμό των καυσίμων με ειδικά πρόσθετα που αφενός προστατεύουν τον κινητήρα, αφετέρου αυξάνουν την απόδοσή του.
Στο πλαίσιο αυτό, η REVOIL σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και Διεθνή Ερευνητικά Κέντρα δημιούργησε τα Νέας Γενιάς Ειδικά Εμπλουτισμένα καύσιμα Revolution με σήμα τον Μαύρο Πάνθηρα. Ειδικά για τους πετρελαιοκινητήρες, η πρόταση της REVOIL είναι το Diesel Revolution, ένα premium καύσιμο που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των οδηγών (και ιδιαίτερα των επαγγελματιών), καθώς προσφέρει αποτελεσματική αντιμυκητιακή προστασία, διατηρώντας καθαρό το ντεπόζιτο και το σύστημα τροφοδοσίας, περιορίζοντας τις φθορές και το κόστος συντήρησης. Επιπλέον, τα ειδικά πρόσθετα που διαθέτει προσφέρουν αύξηση του αριθμού κετανίων, κάτι που βελτιώνει την απόδοση του κινητήρα και οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Ο εμπλουτισμός του Diesel Revolution γίνεται στις εγκαταστάσεις της REVOIL με ειδικά πρόσθετα που εισάγονται από την TOTAL Energies, μιας από τις 5 μεγαλύτερες Διεθνείς εταιρείες πετρελαιοειδών παγκοσμίως.

REVOIL TVC DIESEL REVOLUTION

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής αγοράς καυσίμων το ποσοστό των οδηγών που εμπιστεύονται το εμπλουτισμένο πετρέλαιο κίνησης έναντι του απλού ξεπερνάει το 20%. Είναι οι οδηγοί που «προσέχουν για να έχουν» επενδύοντας 6 με 7 λεπτά ανά λίτρο, προτιμώντας το εμπλουτισμένο πετρέλαιο κίνησης αντί του απλού diesel. Διότι τελικώς πληρώνουν λιγότερα και κερδίζουν περισσότερα, σε ιπποδύναμη, σε εξοικονόμηση, σε χρόνο ζωής των μηχανών εσωτερικής καύσης, σε προστασία του περιβάλλοντος.

Για την πλειονότητα των 450.000 οδηγών που επισκέπτονται εβδομαδιαία το πανελλαδικό δίκτυο των 500 πρατηρίων REVOIL το Diesel Revolution αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια ακόμη έξυπνη και αξιόπιστη επιλογή και ένας από τους λόγους που η αμιγώς ελληνική εταιρεία καυσίμων κερδίζει διαρκώς ολοένα και περισσότερους οδηγούς, διαγράφοντας εντυπωσιακή αναπτυξιακή τροχιά. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εμπλουτισμένα καύσιμα Revolution από τη Revoil, διαβάστε εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης