Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αυτοπαραγωγή ρεύματος με φωτοβολταϊκά

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αυτοπαραγωγή ρεύματος με φωτοβολταϊκά

Χωρίς προκαταβολή και με πλήρη χρηματοδότηση μπορούμε να αποκτήσουμε το δικό μας φωτοβολταϊκό σύστημα

fotovolt1
Sponsored Content

Χωρίς προκαταβολή και με πλήρη χρηματοδότηση μπορούμε να αποκτήσουμε το δικό μας φωτοβολταϊκό σύστημα!

Χωρίς αμφιβολία, η ηλιακή ενέργεια είναι μια από τις καθαρότερες πηγές ενέργειας που μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε ενεργειακά ανεξάρτητοι. Επιλέγοντας το σωστό φωτοβολταϊκό έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε έως 100% την ανάγκη του σπιτιού μας για ηλεκτρική ενέργεια, και άρα να μειώσουμε στο ελάχιστο τον λογαριασμό του ρεύματος, ενώ με την κρατική επιχορήγηση που δίνεται, το δέλεαρ είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Στα συν της εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού συστήματος είναι και το γεγονός ότι ταυτόχρονα, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον ενώ μεγαλώνει και η αξία του ακινήτου μας. Πρόκειται βέβαια για μια σημαντική επένδυση που περιλαμβάνει πολλά στάδια από την μελέτη μέχρι την επιλογή του συστήματος, την εγκατάσταση και τη λειτουργία του. Τα καλά νέα είναι ότι ο Κωτσόβολος αναλαμβάνει όλο το έργο, από την αρχή μέχρι το τέλος και μάλιστα χωρίς προκαταβολή και με πλήρη χρηματοδότηση. Ας τα δούμε όμως όλα με τη σειρά, ξεκινώντας από την επιδότηση.

213881304_m_normal_none

Το Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»
Κλείσιμο
Μπορούμε να υποβάλουμε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» και να λάβουμε επιχορήγηση, τα μεν νοικοκυριά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με σύστημα αποθήκευσης, οι δε επαγγελματίες αγρότες ή αγρότες ειδικού καθεστώτος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης για αυτοκατανάλωση με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού. Η επιδότηση φτάνει στο 100% στο σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία) και έως 65% στο υπόλοιπο σύστημα, συμπεριλαμβανομένης και της εγκατάστασης! Οι αιτήσεις για επιδότηση μπορούν να γίνουν μέχρι τις 30/06/2024.


Όσο αφορά τη λειτουργία του συστήματος φωτοβολταϊκών με μπαταρία, η παραγόμενη από τον φωτοβολταϊκό σταθμό ενέργεια διοχετεύεται πρώτα στις καταναλώσεις του ωφελούμενου. Τυχόν περίσσεια παραγωγής διοχετεύεται στο σύστημα αποθήκευσης έως την πλήρωση αυτού και μόνο όταν αυτή έχει συντελεστεί, μπορεί η διαθέσιμη ενέργεια του φωτοβολταϊκού να εγχέεται στο Δίκτυο. Ο συμψηφισμός παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας είναι γνωστός με τον όρο Net Metering.

Στον Κωτσόβολο θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία σε πακέτα Net Metering ώστε να βρούμε αυτό ακριβώς που ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες.

210601143_m_normal_none

Εμείς και το περιβάλλον
Εκμεταλλευόμενοι την τεράστια ηλιοφάνεια που έχουμε στη χώρα μας, μπορούμε να παράξουμε το ρεύμα που καταναλώνουμε. Η τοποθέτηση ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι μια πράσινη επιλογή καθώς είναι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας προς την επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Ε.Ε και του εθνικού σχεδιασμού για απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι η μείωση των εκπομπών άνθρακα στην ατμόσφαιρα και η προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση που προκαλεί η παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα. Καλό για εμάς, καλό και για το περιβάλλον!

206267098_m_normal_none

Οι προσωπικές μας ανάγκες
Επιλέγοντας φωτοβολταϊκό σύστημα με Net Metering θα δούμε να μειώνεται σημαντικά το κόστος στον λογαριασμό ρεύματος αφού καλύπτονται όλες τις ανάγκες που απαιτούν ηλεκτρισμό σε ένα σπίτι, όπως ο φωτισμός, οι τηλεπικοινωνίες, τα κλιματιστικά, η αντλία θερμότητας, οι μεγάλες οικιακές συσκευές, πχ ψυγείο, πλυντήριο κ.α.

Για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος που θα τοποθετήσουμε θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την ετήσια κατανάλωση που έχει το σπίτι μας ώστε να υπολογιστεί η απαιτούμενη ισχύς που χρειαζόμαστε. Επιπλέον θα πρέπει να σκεφτούμε αν σκοπεύουμε να βάλουμε και άλλα κλιματιστικά, αντλία θερμότητας, φορτιστή αυτοκινήτου, ή στεγνωτήριο, αφού αν οι ηλεκτρικές μας συσκευές πρόκειται να αυξηθούν στο μέλλον θα μεγαλώσει και η ετήσια κατανάλωση. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστούμε τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα. Ευτυχώς ο Κωτσόβολος αναλαμβάνει να κάνει τη μελέτη για το κατάλληλο φωτοβολταϊκό σύστημα που έχουμε ανάγκη!

207702102_l_normal_none

Μελέτη έργου για φωτοβολταϊκό σύστημα
Στον Κωτσόβολο, εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών σε φωτοβολταϊκά συστήματα και έμπειροι μηχανικοί αναλαμβάνουν την αυτοψία και την προσωποποιημένη μελέτη του έργου και μας κάνουν προσφορά, ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του ακινήτου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι τεχνικοί σύμβουλοι και το εξειδικευμένο προσωπικό θα βρεθούν δίπλα μας και θα μας υποστηρίξουν από την αρχή μέχρι το τέλος του έργου, για τη μελέτη, την επιλογή μέσα από κορυφαία brands, τη χρηματοδότηση χωρίς προκαταβολή, τη διαχείριση αιτήσεων για νέα σύνδεση και επιδότηση, την παράδοση του εξοπλισμού, την κατασκευή και τη ρύθμιση του φ/β συστήματος, την παρουσία τεχνικού και την παράδοση του έργου κατά την ημέρα ενεργοποίησης από την αρμόδια κρατική υπηρεσία.

Εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης