Ισημερινός: 35 χρόνια φυλάκιση σε πρώην αστυνομικό που σκότωσε τη σύζυγό του

Ισημερινός: 35 χρόνια φυλάκιση σε πρώην αστυνομικό που σκότωσε τη σύζυγό του

Η γυναίκα δολοφονήθηκε μέσα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της αστυνομίας

ecuador_policeman_xr
Ένας πρώην αστυνομικός από τον Ισημερινό καταδικάστηκε χθες Πέμπτη σε 35 χρόνια κάθειρξη για τον φόνο της συζύγου του τον Σεπτέμβριο σε σχολή αστυνομίας στην περιφέρεια του Κίτο όπου ήταν εκπαιδευτής, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στη χώρα.

«Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και δεχόμενο το αίτημα της εισαγγελίας, το δικαστήριο ομόφωνα καταδίκασε τον Χερμάν Κ. στην ανώτατη ποινή των 34 ετών και 8 μηνών κάθειρξης για το κακούργημα της γυναικοκτονίας», ανέφερε ο εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.

Η σύζυγός του πρώην αξιωματικού Χερμάν Κάσερες, η Μαρία Μπελέν Μπερνάλ, εξαφανίστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου αφού πήγε στην Ανώτατη Σχολή Αστυνομίας για να επισκεφθεί τον σύζυγό της.

Το πτώμα της 34χρονης δικηγόρου εντοπίστηκε δέκα ημέρες αργότερα σε έναν λόφο κοντά στη σχολή. Ο Κάσερες, που αποπέμφθηκε από την αστυνομία, συνελήφθη τον Δεκέμβριο στην Κολομβία, όπου είχε διαφύγει.

Ο πρώην αστυνομικός παραδέχθηκε στη διάρκεια της δίκης «ότι πήρε τη ζωή της συζύγου του και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος», ανέφερε η εισαγγελία.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην κοινή γνώμη του Ισημερινού, μια χώρα όπου καταγράφεται αύξηση των γυναικοκτονιών.

Κόστισε τη θέση στον υπουργό Εσωτερικών, τον Πατρίσιο Καρίγιο, και δύο στρατηγούς, που αποπέμφθηκαν από τον πρόεδρο Γκιγιέρμο Λάσο.

Κλείσιμο
Η μητέρα του θύματος, η Ελιζαμπέτ Οταβάλο, εκτίμησε ότι η κόρη της ήταν θύμα «κρατικού εγκλήματος» διότι σκοτώθηκε μέσα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού ζήτησε «συγνώμη διότι δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, ακόμη λιγότερο σε δημόσιο κτίριο όπου εκπαιδεύονται αυτοί που θα πρέπει να προστατεύουν» τους πολίτες.

Στη χώρα αυτή οι δείκτες των εγκλημάτων έμφυλης βίας είναι εξαιρετικά υψηλοί. Το 2022 καταγράφηκαν στον Ισημερινό 276 γυναικοκτονίες, σύμφωνα με φεμινιστική μη κυβερνητική οργάνωση, αν και η εισαγγελία κάνει λόγο για μόλις 70. Το κακούργημα της γυναικοκτονίας εγγράφηκε στον ποινικό κώδικα της χώρας το 2014 και επισύρει ποινή κάθειρξης ως και 26 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο και φωτογραφίες: 8.000 άτομα σε πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

57 παραλίες της Ελλάδας που θυμίζουν επίγειο παράδεισο

Η ομολογία του 42χρονου «χασάπη της Βαρβακείου»: «Της άρπαξα το μαχαίρι και άρχισα να την καρφώνω»

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης