Η ζυθοποιία που έκανε τη Συμπερίληψη, την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα ζωντανά στοιχεία του DNA της

Η ζυθοποιία που έκανε τη Συμπερίληψη, την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα ζωντανά στοιχεία του DNA της

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζει να δραστηριοποιείται με πυξίδα αρχές και αξίες για μια πιο ανοιχτή και δίκαιη κοινωνία, «ζυθοποιώντας για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο!».

OZ-logo-wall_2
Sponsored Content

Μέσα από την πρόσφατη δημοσιοποίηση του Απολογισμού ESG της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για το 2022, επιβεβαιώνεται πλήρως ο προσανατολισμός της, όχι μόνο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία, αλλά και προς την απάντηση στις απαιτήσεις μιας κοινωνίας που συνεχώς αλλάζει και διψάει όλο και πιο έντονα για περισσότερη συμπερίληψη και ουσιαστική ισότητα. Αξίες αυτονόητες, που δεν πρέπει να τις θεωρούμε ως τάσεις και «μόδα», αλλά ως μια ευθυγράμμιση με τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού και των ατομικών δικαιωμάτων. 

Συγκεκριμένα, στον πυρήνα της ESG στρατηγικής της εταιρείας βρίσκεται το «ΜΗΔΕΝ», που μεταφράζεται μέσα από ένα συγκεκριμένο και ευρύ πλαίσιο δράσεων ως προς: το ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτύπωμα άνθρακα, το ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτύπωμα πρώτων υλών, το ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτύπωμα συσκευασιών τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ σπατάλη νερού, τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανεύθυνη κατανάλωση και τα ΜΗΔΕΝΙΚΑ ατυχήματα στην εργασία. Οι παραπάνω πυλώνες αποτελούν το πλαίσιο δράσεων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθητοποίηση και την υπευθυνότητα της εταιρείας όσον αφορά τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις.Παράλληλα, οι στόχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας δεν περιορίζονται μόνο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά επικεντρώνονται και στην επιδίωξη να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές τόσο στο εσωτερικό της όσο και προς τα εξωτερικά της κοινά. Ως ενεργό, άλλωστε μέλος του ΚΕΑΝ, επιδιώκει την εδραίωση μίας κουλτούρας που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και προωθεί την αληθινή ισότητα και έναν πραγματικά συμπεριληπτικό τρόπο σκέψης. 

Ritsona_098_2

Για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, οι άνθρωποί της είναι η δύναμή της, και με αυτό το motto σαν πυξίδα, αφουγκράζεται ανάγκες, δίνει έμφαση στη δημιουργία και στη διατήρηση ενός υγιούς κλίματος πολυφωνίας κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, με ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους και όλες, προωθώντας διαρκώς τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον. Μάλιστα, τη χρονιά που μας πέρασε, επέδειξε απτά αποτελέσματα στην ίση εκπροσώπηση και αντιμετώπιση στην εργασία, ως προς το φύλο, αλλά και στην ενεργή στήριξη ομάδων ατόμων με αναπηρία. Συγκεκριμένα, το 2022 οι προσλήψεις γυναικών ανήλθαν στο 37% του συνόλου των εργαζομένων, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του προηγούμενου έτους. Ταυτόχρονα, οι διευθυντικές θέσεις γυναικών αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με πέρσι, ενώ η γυναικεία εκπροσώπηση στην Ομάδα Διοίκησης της εταιρείας αντιστοιχεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

lara_2

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά στη στήριξη ομάδων ατόμων με αναπηρία, η εταιρεία προχώρησε το 2022, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΛΑΡΑ», την 1η Σχολή σκύλων- οδηγών που ιδρύθηκε στη χώρα μας για τυφλούς συμπολίτες μας. Η στήριξη της εταιρείας στο έργο του οργανισμού εστίασε και στη διοργάνωση δύο βιωματικών δράσεων απευθυνόμενη στα εσωτερικά της κοινά, εγκαινιάζοντας έτσι, τη συνεργασία των δύο οργανισμών.

Φέτος, η εταιρεία έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα στο κομμάτι που αφορά στην έμπρακτη στήριξη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης, μέσα από το λανσάρισμα της νέας καμπάνιας της μπύρα Mythos, με μία καθολικά προσβάσιμη τηλεοπτική καμπάνια, σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. 
Με βασικό μήνυμα «Παντού υπάρχει ένα “είμαι δίπλα σου”!», η καμπάνια μεταδίδει το μήνυμα της συμπερίληψης και δίνει φωνή σε αληθινές ιστορίες ανθρώπων που έχουν καταφέρει μέσα από τη δράση και την προσωπικότητά τους να σπάσουν τα στερεότυπα, να ξεχωρίσουν στον κλάδο τους και κυρίως να εμπνεύσουν!

0003
Κλείσιμο

Πρωταγωνιστές της καμπάνιας είναι: η Κατερίνα Βρανά, η πρώτη “sitting down” stand-up comedian, οι Cool Crips, ο Γρηγόρης και ο Σπύρος, που προσεγγίζουν το θέμα της αναπηρίας με έναν fun και αισιόδοξο τρόπο, η Electric Mama, η πρώτη Αθηναία που σπάει το αντρικό άβατο του τατουάζ, η Αλεξία Κούβελα, το μοντέλο που ίδρυσε το πρώτο plus size πρακτορείο μοντέλων, οι WLG Female Stars, η πρώτη γυναικεία ομάδα gaming, ο Same84, ο artist που δημιουργεί graffiti που αλλάζουν τον κόσμο και ο Νεκτάριος Παπαζαχαρίας, ο μπαμπάς της τεράστιας οικογένειας του Athens Happy House, όπου φιλοξενούνται ταλαιπωρημένα ζώα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περιθάλπονται και δίδονται προς υιοθεσία. Όλοι τους βαθαίνουν τη σημασία της συμπερίληψης, μας προβληματίζουν αλλά και εδραιώνουν μια κουλτούρα με μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή διάκρισης. Ταυτόχρονα, δίνουν ένα έξοχο παράδειγμα για το πώς πρέπει να γίνεται η επικοινωνία ενός brand στη σύγχρονη εποχή, αλλά και για το πώς το κάθε brand έχει τη δυνατότητα να εμπνέει το κοινό και να ξεκινά τη συζήτηση γύρω από τα ζητήματα της συμπερίληψης, με ειλικρίνεια, ευθύνη και χιούμορ. 

0107
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης