Καλαμάτα: Γιος του βαρυποινίτη Βασίλη Βαρελά ο 15χρονος που μαχαίρωσε τον 28χρονο Αρμένιο έξω από κλαμπ

Καλαμάτα: Γιος του βαρυποινίτη Βασίλη Βαρελά ο 15χρονος που μαχαίρωσε τον 28χρονο Αρμένιο έξω από κλαμπ

Εκτός από τον 15χρονο, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη συμπλοκή ένας 18χρονος και ένας 21χρονος

astynomia
Γιος του Βασίλη Βαρελά του κασκαντέρ που αντικαθιστούσε τον Τσάκ Νόρις σε επικίνδυνες σκηνές των ταινιών τη δεκαετία του 1980 και καταδικασμένου, ως ηθικού αυτουργού, για τη δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού και του μόλις 2 ετών γιου του τον Νοέμβριο του 2011, είναι ο 15χρονος που τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής μαχαίρωσε με σουγιά έναν 28χρονο Αρμένιο έξω από νυχτερινό κέντρο της οδού Υπαπαντής στην Καλαμάτα, μετά από καβγά.

Εκτός από τον 15χρονο, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη συμπλοκή ένας 18χρονος και ένας 21χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι μπλέχτηκε στον καβγά ένα ακόμα άτομο από την παρέα των νεαρών. Επίσης, κατηγορείται και ένας Αρμένιος φίλος του παθόντα για ψευδή κατάθεση, γιατί αρχικά αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στο σημείο της συμπλοκής, ενώ κατηγορείται ότι συμμετείχε και στον καβγά. Ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή του.

varelas
Ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς


Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Βαρέλας, εκτός από ηθικός αυτουργός της δολοφονίας πατέρα και γιου το 2011, εκτίει και ποινή κάθειρξης και για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης και σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος γιος του ανήκει σε συμμορία η οποία είχε χτυπήσει 31χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ στην Καλαμάτα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από μερικές ημέρες, έξω από από τις φοιτητικές εστίες στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης.

Όπως είχε καταγγείλει το θύμα μετά τη λήξη του αγώνα, τον οποίο παρακολουθούσε και με άλλους σε καφετέρια, αντιλήφθηκε ότι κάποια άτομα έχουν πλησιάσει απειλητικά τον 36χρονο ξάδερφό του και έσπευσε να τον βοηθήσει. Τα άτομα αυτά -δύο εκ των οποίων με φανερά πρόσωπα και τα υπόλοιπα με καλυμμένα χαρακτηριστικά- που φέρονται να είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον ξάδερφό του σε έντονο ύφος να βγάλει τη μπλούζα της ΑΕΚ, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε στη συνέχεια και με τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο ξαδέρφια δεν έφεραν ιδιαίτερη αντίσταση, όταν σε ανύποπτο χρόνο, σύμφωνα με την καταγγελία, ένα από τα παραπάνω άτομα χτύπησε τον 31χρονο στο κεφάλι πάνω από το δεξί μάτι με ένα γυάλινο αντικείμενο (πιθανόν ποτήρι ή μπουκάλι) τραυματίζοντας τον. Αιμόφυρτος ο 31χρονος κάλεσε σε βοήθεια, ενώ τα άτομα που είχαν κινηθεί απειλητικά εναντίον του τράπηκαν σε φυγή.

Κλείσιμο
Ο 31χρονος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία καταγράφοντας το περιστατικό, ενώ χθες το θύμα κατέθεσε μήνυση.

Επειτα από έρευνες έχει ήδη συλληφθεί ένας 22χρονος για τη συμμετοχή του στο επεισόδιο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος: «Ο εντολέας μου έπεσε θύμα απαράδεκτης, ακραίας και τυφλής οπαδικής βίας, από ομάδα κουκουλοφόρων, παντελώς απρόκλητα και αναίτια. Στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς το σπασμένο ποτήρι τον χτύπησε δυο μόλις εκατοστά από το δεξί του μάτι, ενώ έχασε πολύ αίμα. Έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ποινικές διαδικασίες εκ μέρους μας προκειμένου οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στις αρμόδιες αρχές και να τιμωρηθούν άμεσα και παραδειγματικά από την Δικαιοσύνη. Τέτοιες πράξεις ωμής και δολοφονικής βίας δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Οι εικόνες της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού είναι ακόμα νωπές στη μνήμη μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Βελιγράδι: 14χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο και σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκης να ζητήσουν συγγνώμη για το λάθος τους με τον Κασιδιάρη

Το Σάββατο στέφεται βασιλιάς ο Κάρολος Γ’ – Πώς θα γίνει η λαμπερή τελετή των £100 εκατ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης