Αναστασία Μουστακάτου: «Είμαι ενθουσιασμένη» λέει η 21χρονη που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμού Τραγουδιού για μουσικούς με πρόβλημα όρασης

Αναστασία Μουστακάτου: «Είμαι ενθουσιασμένη» λέει η 21χρονη που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμού Τραγουδιού για μουσικούς με πρόβλημα όρασης

Η 21χρονη Αναστασία μιλά στο protothema.gr - Συμμετέχει με βιολί η Εμμανουέλα Μασούρου, επίσης με πρόβλημα όρασης

pagkosmios-diagonismos-moustakatou
«Πάντοτε να ακολουθείς τα όνειρά σου, ν' ακούς αυτό που λέει τώρα η καρδιά σου», μας προτρέπει με τη γλυκιά της μπαλάντα η Αναστασία Μουστακάτου εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τραγουδιού για μουσικούς με πρόβλημα όρασης, International Low-Vision Song Contest - ILSC 2023, ύστερα από ψηφοφορία ανάμεσα σε 5 τραγούδια που διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) ως εταίρος της διεξαγωγής του διαγωνισμού τραγουδιού.

Η Αναστασία είναι 21 χρονών και ζει στις Αχαρνές. Γεννήθηκε με χαμηλή όραση λόγω βλάβης στον αμφιβληστροειδή, μια κατάσταση επιδεινούμενη που οδήγησε σε τύφλωση σε ηλικία περίπου 12 ετών. Επιπλέον σε ηλικία 5 ετών απέκτησε μόνιμη βαρηκοΐα.

moustakatou
Η 21χρονη Αναστασία


«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη ενθουσιασμένη, δεν το περίμενα ότι θα είμαι εγώ» λέει στο protothema.gr και εξηγεί ότι όταν ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός σκέφτηκε να συμμετάσχει με το τραγούδι που την αντιπροσωπεύει: «Η ανακοίνωση του διαγωνισμού βγήκε αρχές Γενάρη και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου έπρεπε να είχαμε στείλει το τραγούδι. Αυτό που έστειλα το είχα γράψει πέρυσι τον Οκτώβριο όταν έκλεισα τρία χρόνια από την ασχολία μου με την κιθάρα. Είμαι πολύ δεμένη με το τραγούδι ''Αυτό που λέει η καρδιά σου'' γιατί με εκφράζει πάρα πολύ και περνάει και το μήνυμα να ακολουθείς τα όνειρά σου».

Στο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό συμμετέχει με βιολί η Εμμανουέλα Μασούρου, επίσης με πρόβλημα όρασης.

Κλείσιμο
Αυτό που λέει η καρδιά σου - Αναστασία Μουστακάτου


Η Εμμανουέλα είναι 26 χρονών, απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ με πτυχίο στη βυζαντινή μουσική και στο βιολί. Παίζει διάφορα μουσικά όργανα, διδάσκει μουσική και συμμετέχει σε χορωδίες και μουσικά γκρουπ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ζωντανά και διαδικτυακά την Παρασκευή 12 Μαϊου 2023 με συμμετοχές μουσικών με πρόβλημα όρασης από όλο τον κόσμο.

Παρόλες τις δυσκολίες, τίποτε δεν εμπόδισε την Αναστασία να ασχοληθεί με πράγματα που αγαπά, χάρη στο πείσμα και τη δύναμη της ψυχής της. Άριστη μαθήτρια στο σχολείο, σημαιοφόρος στο γυμνάσιο και στο λύκειο, σήμερα σπουδάζει στο 3ο έτος του Τμήματος Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ.

Στο παρελθόν ασχολήθηκε με την ποίηση, το μοντέρνο χορό και το χορό latin. Ξεκίνησε τη μουσική μόλις 4 χρόνια πριν, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου στο ΚΕΑΤ και μετά από ένα χρόνο ξεκίνησε και μαθήματα κιθάρας τα οποία συνεχίζει και σήμερα. Παράλληλα τα τελευταία 2 χρόνια παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας και φωνητικής και σε ωδείο στις Αχαρνές.

Αμέσως αγάπησε τη μουσική και παρόλο το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που ασχολήθηκε με αυτή, έχει ήδη γράψει πάνω από 50 τραγούδια. «Έγραφα ποιήματα και αυτό με βοήθησε πολύ στους στίχους. Μετά έρχεται η μουσική και δένει. Τα ερεθίσματά μου είναι από στιγμές της καθημερινότητάς μου ή από κάτι που μπορεί να γίνει στον κόσμο και να με επηρεάσει. Μέσα από το διαγωνισμό θέλω να περάσω και το μήνυμα: κάθε άνθρωπος να ακολουθεί τα όνειρά του και ότι ο κόσμος πρέπει να εξοικειωθεί. Να βλέπει ότι δεν υστερούμε σε κάτι ούτε κάνουμε κάτι υπεράνθρωπο, δεν είμαστε σούπερ ήρωες».

Η Αναστασία θέλησε να γράψει ένα τραγούδι για τα θύματα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα αλλά όπως είπε προτίμησε να μελοποιήσει τους στίχους της φίλης της Θάλειας Τζίκα. Το τραγούδι με τίτλο «Ράγες» που ερμηνεύει η Δήμητρα Εξαρχοπούλου βρίσκεται στο κανάλι της Αναστασίας στο YοuTube η οποία ανέφερε στο protothema.gr ότι όνειρό της είναι να αρχίσει ο κόσμος να γνωρίζει τα τραγούδια της και να κάνει και live συναυλίες με τις φίλες της.

Ράγες - Δήμητρα Εξαρχοπούλου


Το τραγούδι της Αναστασίας Μουστακάτου πήρε 1.119 ψήφους και έτσι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

«Όλη η οικογένεια είμαστε υπερήφανοι για την Αναστασία. Είναι ένας άνθρωπος με αισιοδοξία και πείσμα για τη ζωή και τα όνειρά της και αυτό θέλει να περάσει και στον κόσμο. Ελπίζουμε ότι στο διαγωνισμό θα πάμε πολύ καλά», θα πει στο protothema.gr η μητέρα της κα Πόπη Κότσιαρη.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό άκρα μυστικότητα η επιχείρηση στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες στην Ζάκυνθο

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου αγόρασε με €18,1 εκατ. το κτήμα του Κοντομηνά στην Αργολίδα

Ένταση στη δίκη του 29χρονου ποδοσφαιριστή για ασέλγεια σε τετράχρονο - Πήγαν να τον λιντσάρουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης