Η γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο της εργασίας

Η γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο της εργασίας

Κοινή δράση της Teleperformance Greece και της Women Act, σχετικά με το μέλλον της εργασίας και τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας

telep1

Sponsored Content

Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες στη χώρα μας έχουν βελτιώσει τη θέση τους στον χώρο εργασίας. Παρόλα αυτά όμως συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αδικίες, ανισότητες και διακρίσεις. Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα που πρέπει να διαχειριστούν είναι και η μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων, οι έμφυλες διακρίσεις, καθώς και η σπάνια ανάληψη ηγετικών θέσεων από γυναίκες.

Η Teleperformance Greece, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής Digital Integrated Business Services στην Ελλάδα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ίσων ευκαιριών και στον απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα. Επενδύει στη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο -μεταξύ άλλων- παρέχει την ευκαιρία σε όλους να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, ώστε να εξελιχθούν επαγγελματικά. Ο πλέον καθοριστικός παράγοντας, ο οποίος έπαιξε ρόλο στην εξέλιξή της τα τελευταία χρόνια, είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Για τον λόγο αυτό, από την ίδρυσή της έως και σήμερα,  επενδύει και αναπτύσσει πρότυπα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των ικανοτήτων των εργαζομένων της. Τώρα, θέλοντας να αναδείξει την προστιθέμενη αξία των γυναικών στον χώρο της εργασίας και τη σημασία της εφαρμογής πολιτικών ισότητας, πραγματοποίησε μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της εργασίας και τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας σε συνεργασία με τη Women Act.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης της Teleperformance Greece, για την Ημέρα της Γυναίκας, που είχε ως στόχο την ανάδειξη των ασυνείδητων στερεοτύπων στην κοινωνία μας και της ανάγκης για την εξάλειψή τους.

1415
Κλείσιμο

Αναφερόμενη στη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας η κ. Charlotte Foucteau, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Teleperformance Greece, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης εταιρικών διαδικασιών και καλλιέργειας της κατάλληλης κουλτούρας προκειμένου να ανελίσσονται οι γυναίκες στην κορυφή της εργασιακής πυραμίδας. Εξέφρασε την άποψη ότι η ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα στην αγορά εργασίας και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, δεν ωφελεί μόνο τα ίδια τα άτομα και τις οικογένειές τους. Συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την οικονομία μας στο σύνολό της. «Ας συνεργαστούμε όλοι για να καταρρίψουμε τα εμπόδια, να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου κάθε γυναίκα θα έχει την ευκαιρία να πετύχει και να θριαμβεύσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε, τέλος ότι η φιλοσοφία της Teleperformance Greece επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση κατάλληλων πρακτικών γύρω από την αποδοχή της διαφορετικότητας, κάτι που αποδεικνύεται με αριθμούς, καθώς το 54% του πολυάριθμου ανθρώπινου δυναμικού της αποτελείται από γυναίκες, ενώ το 47% των θέσεων ευθύνης καλύπτονται από γυναίκες.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου ανέφερε ότι η μητρότητα και η ηγεσία θέλουν συντονισμό και ισορροπία στην κατανομή των ευθυνών στο πλαίσιο της οικογένειας. Η κ. Λυμπεροπούλου τόνισε επίσης ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη στους χώρους εργασίας, οφείλουν να είναι συμπεριληπτικές, ενώ σημείωσε ότι στην ΕΑΤΕ, το 70% των υπαλλήλων είναι γυναίκες, οι οποίες κατέχουν το 60% των υψηλών διοικητικών θέσεων. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία που έχει η ύπαρξη ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις γυναίκες.

Η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του αθηΝΕΑ κ. Μαριάννα Σκυλακάκη, διαπίστωσε ότι «για μία εργαζόμενη μητέρα, η βοήθεια είναι προνόμιο και συνιστά ακόμη και σήμερα δομική δυσκολία, κάτι το οποίο χρήζει βελτίωσης μέσα από τη χάραξη κατάλληλων στρατηγικών. Η κ. Σκυλακάκη τόνισε τη σημασία της εφαρμογής πολιτικών για την ισότητα, μέσω των οποίων θα ανακτηθεί η ισορροπία στην ιεραρχία των χώρων εργασίας».

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της η Πρόεδρος και Συν-ιδρύτρια της Women Act κ. Μαίη Ζαννή αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προκλήσεις, στους περιορισμούς και στα στερεότυπα με τα οποία καλούνται οι γυναίκες να έρθουν αντιμέτωπες στον επαγγελματικό στίβο και επεσήμανε ότι «μόνο μέσω της ισότιμης τοποθέτησης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, μπορούμε να μιλάμε για ίσες ευκαιρίες». Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα που υλοποιεί η Women Act με έμφαση στη γυναικεία ενδυνάμωση.

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Κακολύρης, Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής στρατηγικής της SOCIALDOO, ο οποίος σχολίασε ότι οι εταιρείες σήμερα καλούνται να κάνουν πράξη τα κριτήρια ESG και να μην αρκούνται μόνο στην τυπική εκπλήρωσή τους και έφερε ως παράδειγμα την Teleperformance Greece η οποία εφαρμόζει εταιρικές πολιτικές για τη στήριξη των γυναικών, αναδεικνύοντας νέες προσεγγίσεις στον κλάδο.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Φουάρ, συμμετείχαν στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης