Λήστεψαν χρυσοχόο και έκλεψαν φωτοβολταϊκά από την εθνική οδό

Λήστεψαν χρυσοχόο και έκλεψαν φωτοβολταϊκά από την εθνική οδό

Η εξιχνίαση της ληστείας οδήγησε σε αποκαλύψεις για τη λεηλασία των πάνελ φωτισμού 

arrest
Η εξιχνίαση της ληστείας με θύμα έναν χρυσοχόο μέσα στο σπίτι του στα Χανιά, αλλά και της απόπειρας διάρρηξης που ακολούθησε την ίδια ημέρα στο κατάστημά του, αποκάλυψε όχι μόνο τους τρεις δράστες αλλά τη λεηλασία των πάνελ φωτισμού από το εθνικό οδικό δίκτυο, ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Την Τετάρτη, τρεις άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του χρυσοχόου σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, τον είχαν γρονθοκοπήσει και είχαν αρπάξει ένα τσαντάκι με προσωπικά του αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και τα κλειδιά του χρυσοχοείου του σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου. Αυτό φαίνεται πως ήταν και ο στόχος των ληστών, καθώς το άνοιξαν το ίδιο βράδυ και προσπάθησαν να κλέψουν χρυσαφικά, όμως ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή με άδεια χέρια.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Ρεθύμνου, ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες και με επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Τροχαίας και των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου συνελήφθη ένας από αυτούς, το βράδυ της Πέμπτης στο Ρέθυμνο. Κατά την έρευνα που έγινε στα σπίτια των δραστών, κατασχέθηκαν 11 φωτοβολταϊκά πάνελ φωτισμού τα οποία είχαν ξηλωθεί στις 25 Δεκεμβρίου του 2022 από το 1ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου, όπου είχαν τοποθετηθεί από την τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου κατηγορούμενος για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές, ενώ για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο συνεργών του. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκονται.


Ειδήσεις σήμερα:

Rafale, F-16 Viper και Apache πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη στην στρατιωτική παρέλαση - Εντυπωσιακά βίντεο

Συγκινητική η παρέλαση των δύο μαθητών στη Γαύδο για την 25η Μαρτίου

Η ΑΚΤΩΡ στα χέρια της Thrinvest των Μπάκου - Καϋμενάκη - Εξάρχου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης