Κατέσχεσαν πάνω από 18 τόνους κλεμμένα μέταλλα σε 17 μάντρες στη Δυτική Ελλάδα

Κατέσχεσαν πάνω από 18 τόνους κλεμμένα μέταλλα σε 17 μάντρες στη Δυτική Ελλάδα

Συνελήφθησαν έξι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων

astynomia2
Η οργανωμένη έφοδος που έκαναν την Πέμπτη οι αστυνομικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, ανέδειξε σε όλο του το φάσμα το τεράστιο πρόβλημα της δράσης των «κυνηγών» μετάλλων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στις 17 επιχειρήσεις όπου έγιναν στοχευμένοι έλεγχοι, κατασχέθηκαν οκτώ τόνοι σίδερο, δέκα κιλά χαλκού, έξι μεταλλικά καπάκια και μια μεταλλική πόρτα, όλα άγνωστης προέλευσης, ενώ βρέθηκαν και καλώδια μήκους για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά 2.500 μέτρων και η προέλευσή τους ερευνάται! Συνολικά, συνελήφθησαν έξι άνδρες, όλοι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς. Ωστόσο, παραμένουν άγνωστοι αυτοί που τους πούλησαν τα κλεμμένα μέταλλα.


metalla1


Έκαναν... καλοκαιρινό το εργοστάσιο!

Το πόσο αδίστακτες είναι οι συμμορίες που λεηλατούν ό,τι βρουν μπροστά τους για να βγάλουν μεροκάματο πουλώντας κλεμμένα μέταλλα, αποδείχθηκε στην Στυλίδα όπου δύο Ρομά ηλικία 22 και 24 χρόνων ξήλωναν μέταλλα από ένα ανενεργό εργοστάσιο, το μεσημέρι της Πέμπτης. Όταν είδαν να πλησιάζουν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, τράπηκαν σε φυγή προς τα γύρω χωράφια, όμως δεν απέφυγαν τη σύλληψη μετά από πεζή καταδίωξη.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι δράστες είχαν «γδύσει» κυριολεκτικά την οροφή του εργοστασίου, από την οποία είχαν ξηλώσει κομμάτια σιδήρου συνολικού βάρους περίπου 500 κιλών και τα είχαν ρίξει στο έδαφος, όπου τα τεμάχιζαν σε μικρότερα κομμάτια για να διευκολύνουν τη μεταφορά τους Κατασχέθηκαν ένα εργαλείο κοπής σιδήρων, ένα πολύγωνο κλειδί, ένας αυτοσχέδιος ιμάντας μήκους δέκα μέτρων και ένα κινητό τηλέφωνο και οι δυο Ρομά οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Στο Ξυλόκαστρο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Σικυωνίων τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 25 και 29 χρόνων, οι οποίοι τρύπωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε ένα οικόπεδο και άρπαξαν μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη. Το όχημά του 29χρονου κατασχέθηκε, ως μέσο για την διάπραξη κλοπής, ενώ ο ίδιος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης. Την προανάκριση ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, άνδρες του οποίου οδήγησαν τους δράστες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Κλείσιμο
Στο εργοτάξιο μιας τεχνικής εταιρείας στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων τρύπωσαν με Ι.Χ. φορτηγό τέσσερις Ρομά, οι οποίοι άρπαξαν μεταλλικά αντικείμενα αξίας 2.200 ευρώ. Όμως, τους συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και από την έρευνα προέκυψε ότι στις 12 Μαρτίου είχαν κλέψει από τον ίδιο χώρο ποσότητα πετρελαίου και εργαλεία, συνολικής αξίας 400 ευρώ, ενώ στις 19 Μαρτίου αποπειράθηκαν και πάλι να κλέψουν αντικείμενα, όμως ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή. Με την δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κλοπή κατ' εξακολούθηση, οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το όχημα ιδιοκτησίας του ενός που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε.




Ειδήσεις σήμερα:

Σοκαρισμένη η Νικολούλη στο «Φως στο τούνελ» - «28 χρόνια δεν το έχω ξαναδεί»

«Είπα το αυτονόητο. Δεν δήλωσα ενδιαφερόμενος» λέει ο Βενιζέλος για το πρόσωπο που θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός

Πυροβολισμοί στη Βούλα: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που τραυμάτισαν 16χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης