Θεσσαλονίκη: «Ήταν σαν νεκρά» - Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που έσωσαν τα δύο παιδάκια από το αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: «Ήταν σαν νεκρά» - Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που έσωσαν τα δύο παιδάκια από το αυτοκίνητο

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τα 2,5 ετών δίδυμα και τον πατέρα τους μέσα από το κλειδωμένο αυτοκίνητο, πριν αυτό εκραγεί, περιγράφουν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο

astynomikoi_thesaloniki
Συγκλονίζουν οι δύο ήρωες αστυνομικοί, οι οποίοι το βράδυ της Κυριακής έσωσαν τα δίδυμα αδελφάκια 2,5 ετών από το αυτοκίνητο που τα είχε κλειδώσει ο πατέρας τους έξω από το σπίτι τους στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας μια φιάλη υγραερίου με σκοπό να ανατινάξει το όχημα.

Ο Λάζαρος Ευαγγελίδης και ο Λεωνίδας Σαραβάς, ήταν οι δύο αστυνομικοί που έλαβαν πρώτοι το σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και έφτασαν έξω από το σπίτι που βρίσκονταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του 62χρονου και χάρη στην άμεση επέμβασή τους και με κίνδυνο της ζωής τους, κατάφεραν να σώσουν τα δύο παιδιά και τον πατέρα τους.

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι ήρωες αστυνομικοί που έσωσαν τα αδέλφια (3)



Οι δύο αστυνομικοί περιγράφουν καρέ - καρέ όσα κλήθηκαν να διαχειριστούν στο αδιανόητο περιστατικό, την εικόνα που αντίκρισαν μόλις έφτασαν επί τόπου, τις προσπάθειες να σπάσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου για να σώσουν τα άτομα, αλλά και τη στιγμή που είδαν ανοιχτή την φιάλη υγραερίου, το αυτοσχέδιο σωληνάκι του 62χρονου στο παράθυρο και δίπλα του τους αναπτήρες.

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι ήρωες αστυνομικοί που έσωσαν τα αδέλφια (1)
Κλείσιμο


«Στις 20.40 λάβαμε κλήση για μια κυρία που επιθυμούσε να υποδείξει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Ευτυχώς φτάσαμε πολύ γρήγορα στο σημείο γιατί έτυχε να βρισκόμαστε κοντά. Προσεγγίσαμε το σημείο όπου μας υπέδειξε η κυρία ένα σταθμευμένο όχημα στο πεζοδρόμιο, το οποίο ήταν κλειστό. Εκ πρώτης όψεως, υπήρχαν τρεις επιβαίνοντες οι οποίοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους, ήταν ημιλιπόθυμοι. Δύο μικρά παιδάκια και ένας κύριος έμπροσθεν στη θέση του οδηγού», λέει με συγκίνηση ο αστυνομικός του Α.Τ. Σοχού, Λάζαρος Ευαγγελίδης.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, τα τζάμια από την μέση και πάνω ήταν θολά και υπήρχε έντονη οσμή αερίου, ενώ οι δύο αστυνομικοί προσπαθούσαν να καταλάβουν αν η μυρωδιά προερχόταν από το καύσιμο του αυτοκινήτου ή αν ήταν κάτι διαφορετικό.

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι ήρωες αστυνομικοί που έσωσαν τα αδέλφια (2)


Ο 62χρονος έπαιρνε καθαρό αέρα με σωληνάκι που είχε τοποθετήσει στο παράθυρο, πιθανότατα για να προκαλέσει έκρηξη.

«Διαπίστωσα ότι στη θέση του οδηγού είχε θέσει ένα σωληνάκι για να παίρνει καθαρό αέρα και είχε καλύψει το υπόλοιπο με πετσέτες. Μόλις αφαίρεσα τις πετσέτες βγήκε έντονη οσμή αερίου από μέσα. Είδαμε δύο μπουκάλες αερίου και αναπτήρες, ο οδηγός ευτυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του. Εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκα και εγώ και ο συνάδελφός μου για το ενδεχόμενο κάποιας έκρηξης. Η κατάσταση ήταν τεταμένη, έπρεπε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, εκείνη ακριβώς τη στιγμή που δεν είχε τις αισθήσεις του. Ρωτήσαμε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, μας είπε να ενεργήσουμε και πράξαμε όπως οφείλαμε, σπάζοντας το παρμπρίζ αρχικά με ένα γκλομπ και μετά με μια τσάπα. Όλα έγιναν σε μεγάλη ένταση, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Δείξαμε επαγγελματισμό. Προσπαθήσαμε και απεγκλωβισαμε τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν», τονίζει ο αστυνομικός.

Πατέρας κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο με τα δύο ανήλικα παιδιά του και άνοιξε φιάλες υγραερίου


Όπως λέει στη συνέχεια, τα δύο αδελφάκια ήταν με ανοιχτά τα μάτια τους χωρίς όμως να έχουν τις αισθήσεις τους. «Όταν το πήρα στα χέρια μου το παιδάκι ήταν σαν νεκρό. Το έβαλα ανάποδα για να μη κάνει εμετό επάνω του και του παρείχα τις πρώτες βοήθειες με ελαφρές μαλαξεις στο στήθος. Άρχισε να αναπνέει ξανά μετά από μισό λεπτό. Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Δράσαμε, πάνω από όλα σαν άνθρωποι και σαν αστυνομικοί κάναμε το καθήκον που μας επιτάσσει να κάνουμε το επάγγελμά μας. Είμαι σίγουρος ότι οποιοσδήποτε αστυνομικός στη θέση μας θα έκανε το ίδιο πράγμα», σημείωσε.

Οι δύο αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να σπάσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να απεγκλωβίσουν τα τρία άτομα, ενώ όπως λέει ο κ. Ευαγγελίδης «μόλις καταφέραμε και το σπάσαμε ένα μεγάλο κύμα αερίου με πέτυχε στα μάτια το οποίο σχεδόν με τύφλωσε. Πήραμε μια βαθιά ανάσα και μπήκαμε μέσα».

«Είχε βάλει το αυτοσχέδιο σωληνάκι στο παράθυρο για να παίρνει καθαρό αέρα και να μη χάσει τις αισθήσεις του και να μπορεί έπειτα να βάλει φωτιά με τον αναπτήρα και να προκαλέσει, εκτιμώ, έκρηξη», αναφέρει, σημειώνοντας ότι στη θέση του συνοδηγού υπήρχαν και χάπια.

thess_amaksi_paidia_in__2_
Οι αστυνομικοί έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να σώσουν τα παιδιά
thess_amaksi_paidia_in__8_
Η παρέμβαση των αστυνομικών αποδείχθηκε σωτήρια
thess_amaksi_paidia_in__9_
Οι αστυνομικοί άνοιξαν μια μεγάλη τρύπα στο παρμπρίζ
thess_amaksi_paidia_in__1_
Οι αστυνομικοί που επενέβησαν ήταν από το AT Σοχού
thess_amaksi_paidia_in__4_
Τα παιδικά καθίσματα κάτω από τα οποία φέρεται να είχε βάλει τη μια φιάλη υγραερίου ο 62χρονος απόστρατος


Ο γιος του 62χρονου βοήθησε στον απεγκλωβισμό

Στο σημείο που ο 62χρονος είχε σταθμεύσει το όχημα με σκοπό να το ανατινάξει μαζί με εκείνον και τα παιδιά του, βρέθηκε και ο γιος του από τον πρώτο του γάμο, ο οποίος βοήθησε τους αστυνομικούς στον απεγκλωβισμό.

Όπως λέει ο Λεωνίδας Σαραβάς, ο δεύτερος αστυνομικός του Α.Σ. Σοχού που έσωσε τα παιδάκια και τον 62χρονο, μόλις έφτασαν στο σημείο η μητέρα φώναζε στην αρχή πως δεν της δίνει τα παιδιά ο πρώην σύζυγός της.

«Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται την ώρα που είδαμε τον αυτοσχέδιο σωλήνα στο παράθυρο. Του μιλούσα και είδα ότι δεν επικοινωνεί, ήταν πεσμένος μπροστά και του έλειπε το σωληνάκι. Τότε είπα στον συνάδελφό μου "Λάζαρε πρόσεχε δεν είμαστε καλά". Προσπαθούσα να σπάσω το τζάμι του συνοδηγού με το γκλομπ αλλά δεν έσπαγε. Ο γιος του προσπαθούσε να σπάσει το παρμπρίζ με το κράνος. Η μητέρα μας έδωσε μια τσάπα από τον κήπο και παρ' ότι ο συνάδελφος χτύπησε δέκα φορές, πάλι δεν έσπαγε», αναφέρει ο έμπειρος αστυνομικός, εξηγώντας ότι βρήκαν τρόπο να διαρρήξουν το όχημα για να σώσουν τα παιδιά και τον κατηγορούμενο.

Μέχρι να φτάσουν τα ασθενοφόρα, οι αστυνομικοί έβαλαν τα παιδιά μέσα στο σπίτι τους, ενώ φρουρούσαν και τον 62χρονο. «Οι πρώτες κουβέντες που του είπα ήταν 'τι έκανες ρε άνθρωπε' και δε μου απάντησε τίποτα. 'Γιατί το έκανες ρε άνθρωπε, για ποιον λόγο τα παιδιά', ήταν η ερώτηση, την οποία του έκανα και στο νοσοκομείο, αλλά δεν μου είπε τίποτα», αναφέρει.

Σημειώνεται, ότι οι δύο αστυνομικοί από το βράδυ της Κυριακής έως σήμερα, ρωτούν και ενημερώνονται συνεχώς για την υγεία των δύο παιδιών που κατάφεραν να σώσουν από το αυτοκίνητο.



Ειδήσεις σήμερα:

Η βουλευτής Απατζίδη εμφανίστηκε με μπλούζα για τα Τέμπη στη Βουλή

Κακουργηματική δίωξη στον 62χρονο απόστρατο που κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών παιδιά του σε αυτοκίνητο

Το «φάντασμα» της Στόρμι Ντάνιελς κυνηγάει τον Τραμπ - Ισχυρή αστυνομική παρουσία σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης