Καιρός: Βροχερό σκηνικό σήμερα - Ηλιόλουστη η 25η Μαρτίου

Καιρός: Βροχερό σκηνικό σήμερα - Ηλιόλουστη η 25η Μαρτίου

Τοπικά φαινόμενα το επόμενο διήμερο: Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και κεντρικά τμήματα - Βελτιωμένος ο καιρός από την Παρασκευή

vroxes-kairossimera-kairostora-kairiko-kairos
Σήμερα, σε αρκετές περιοχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την Τετάρτη τοπικού χαρακτήρα βροχές αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο. Με ακόμα πιο ανοιχτό ουρανό και με λίγα σύννεφα από την Παρασκευή.

Το Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου με τα έως τώρα μετεωρολογικά στοιχεία αναμένεται γενικά ηλιόλουστο, με θερμοκρασίες στους 22 με 24 βαθμούς, χωρίς προβλήματα και με τους ανέμους στη θάλασσα καθώς οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά για σήμερα αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια. Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική αναμένονται βροχές την Τετάρτη. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crbsyw4hz7ch)


Κλείσιμο
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά μικρής έντασης.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά. Στα βορειοδυτικά θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό τις απογευματινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός με μια ματιά - Δείτε χάρτες της ΕΜΥ

-Τοπικά φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια το επόμενο διήμερο . Βελτίωση του καιρού αργότερα
 
-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή στις περισσότερες περιοχές

-Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ τις επόμενες ημέρες

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Τρίτη 21/03 με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για την Τρίτη 21/03 αναμένονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, και πιθανόν στη Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια, ενώ μετά το απόγευμα βροχές αναμένονται στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θράκη. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών της Τρίτης 21/03, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

kairos-meteo-vroxes-martios


kairosmartios-kairosmeteo
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 1 (Χαμηλή). ">

Ειδήσεις σήμερα:

Credit Suisse: Τα σκάνδαλα που την «έσκασαν» - Το ξέπλυμα χρήματος, η συνεργασία με τη Μαφία

Μεσήλικες «Μπόνι και Κλάιντ» αλά ελληνικά - Φωτογραφίες από τη ληστεία τράπεζας

Καλομοίρα: Το φωτογραφικό άλμπουμ της από το ταξίδι στο Κάιρο για το πάρτι της Χρουσαλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης