OΣΕ: Τι απαντά στον Αλέξη Τσίπρα - «Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας άρχισε να υπολειτουργεί από το 2015»

OΣΕ: Τι απαντά στον Αλέξη Τσίπρα - «Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας άρχισε να υπολειτουργεί από το 2015»

Από τον Νοέμβριο του 2022 έχουν παραδοθεί και λειτουργούν 7 τοπικές Τηλεδιοικήσεις ενώ συνεχίζεται και η ανάταξη των υπολοίπων

tsipras-larisa
Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και να υπολειτουργεί από το 2015 μέχρι που κατέπεσε εντελώς τα επόμενα χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ. Ενδιάμεσα όλη αυτή την περίοδο δεν κατέστη δυνατόν να αναταχθεί και να συντηρηθεί ώστε να λειτουργήσει εκ νέου.

Στα μέσα του 2019 με την επανεκκίνηση της Σύμβασης 717, που είχε σταματήσει, ξεκίνησε το σύνολο των εργασιών για την καταρχήν ανάταξη και θέση σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων από τον Παλαιοφάρσαλο μέχρι το Πλατύ, ώστε στην συνεχεία το σύνολο αυτών (15 στο τμήμα αυτό) να διασυνδεθεί σε ενιαία απεικόνιση και χειρισμό που θα αποτελέσει την ενιαία Τηλεδιοίκηση στο τμήμα από Δομοκό μέχρι Πλατύ.

Στα πλαίσια της σταδιακής ανάταξης και θέση σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων ήδη από τον Νοέμβριο του 2022 έχουν παραδοθεί και λειτουργούν 7 τοπικές Τηλεδιοικήσεις (ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΥ, ΔΟΞΑΡΑ, ΟΡΦΑΝΑ. ΚΡΑΝΩΝΑ, ΜΕΖΟΥΡΛΟΥ & ΛΑΡΙΣΑΣ) ενώ συνεχίζεται και η ανάταξη των υπολοίπων.

Ο ΟΣΕ επισημαίνει ότι ιδιαίτερα η τοπική Τηλεδιοίκηση του σταθμού της Λάρισας, την οποία δεν επισκέφθηκε χθες ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχει πιστοποιηθεί επίσημα και έχουν κατατεθεί στις Ανακριτικές Αρχές αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτής, αλλά και την κανονική & αδιάληπτη λειτουργία της από τον Νοέμβριο του 2022.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είδε τις εγκαταστάσεις της τοπικής Τηλεδιοίκησης στο ΤΧ1 ενώ δεν επισκέφτηκε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης όπου θα μπορούσε να ενημερωθεί από την βάρδια αν υπάρχει και λειτουργεί η Τηλεδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Η Τηλεδιοίκηση αυτή τέθηκε σε λειτουργία το 2021, εκτείνεται από το ΠΛΑΤΥ – ΤΧ1 – ΤΧ5 και από ΤΧ1-ΣΣ ΣΤΡΥΜΩΝΑ γίνονται χαράξεις δρομολογίων, απεικόνιση της κίνησης των τρένων με ενδείξεις Φωτοσημάτων, ενώ έχει λάβει και την πιστοποίηση λειτουργίας ETCS.

Κλείσιμο
Επισημαίνεται τέλος ότι το τοπικό κέντρο Τηλεχειρισμού ΤΧ1, παρουσίαζε προβλήματα λειτουργίας λόγω παλαιότητας εξοπλισμού και έλλειψης διαθέσιμων ανταλλακτικών.

Με σκοπό την επίλυση αυτών η ΕΡΓΟΣΕ υλοποιεί ήδη την Σύμβαση 713 που προβλέπει την ανάταξη και εκσυγχρονισμό του.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η Ρωσίδα κατάσκοπος έγινε «Μαρία Τσάλλα» χωρίς καμία ελληνική υπηρεσία να καταλάβει το παραμικρό

Θρίλερ στην Κω με Σουηδό ντίλερ κοκαΐνης - Πώς έφτασε στην Ελλάδα με διαβατήριο... ξαδέρφου του

Survivor All Star: Ο δεύτερος του τάκου και η αναμέτρηση που κατέληξε σε... πόλεμο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης