Παραλίγο τραγωδία στη Χαμοστέρνας τον Δεκέμβριο - Τρένο έπεσε σε ΙΧ επειδή δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι

Παραλίγο τραγωδία στη Χαμοστέρνας τον Δεκέμβριο - Τρένο έπεσε σε ΙΧ επειδή δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι

Από τύχη δεν είχε σημειωθεί κάποιος τραυματισμός - Η τραγωδία των Τεμπών φέρνει στο φως και άλλα περιστατικά που δείχνουν το χάος που επικρατεί στον ΟΣΕ

treno_autokinito_2

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σχετικά με τον φάκελο των Μέσων Μεταφοράς στη χώρα μας. Το Open TV έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα πολύ σοβαρό γεγονός που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022 λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα στις 18 Δεκεμβρίου ένας συρμός κινείτο και πλησίασε στην ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς. Ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά. Μάλιστα, οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει. Ωστόσο 70 μέτρα πιο μακριά είχε ακινητοποιηθεί ένα αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές. Ο μηχανοδηγός όμως είχε δώσει το «πράσινο φως», ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ που μίλησαν στο OPEN ήταν «απίστευτο» το γεγονός πως δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός. Από το παραπάνω ατύχημα δημιουργούνται και νέα ερωτήματα όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και τις συνεννοήσεις που έκαναν οι αρμόδιοι όλο το προηγούμενο διάστημα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cr4l3u7pt57l)



Αξίζει να σημειωθεί ότι η οδηγός είχε ενημερώσει την Τροχαία «και όχι μόνο», όπως λένε συνοδηγοί σε έγγραφο που έχει στην κατοχή του και παρουσιάζει το OPEN. Ακόμη είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train. Σημειώνεται, τέλος, πως από το σημείο αυτό, καθημερινά, περνάνε χιλιάδες οχήματα και οδηγοί.


Ειδήσεις σήμερα

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική, μιλούσαν για αχταρμά, σουβλάκια και... σεξ

Επίθεση σε Βαρουφάκη: Δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στον 17χρονο

Όσκαρ: Από τον Μπενίνι στον Μπρόντι - Οι πιο… άβολες ευχαριστήριες ομιλίες στην ιστορία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης