Παρέμβαση εισαγγελέα για την εγκατάλειψη του λευκού τίγρη ζητά φιλοζωική οργάνωση

Παρέμβαση εισαγγελέα για την εγκατάλειψη του λευκού τίγρη ζητά φιλοζωική οργάνωση

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα», απέστειλε σχετική επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας

leyki_tigris_arthro
Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζητεί η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα», για το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Συγκεκριμένα, η φιλοζωική οργάνωση απέστειλε επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, στην οποία ζητά να γίνει ενδελεχής έλεγχος της υπόθεσης, ενώ αναφέρεται σε παλαιότερη υπόθεση παράνομης εκτροφής τίγρεων.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται στο άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε «ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωσης, αποκατάστασης στη Νότια Αφρική, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, με επιστολή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητάει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για την υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε πλησίον του Αττικού Πάρκου σε άθλια κατάσταση.

Η δε έρευνα να αφορά το πως βρέθηκε αυτό το ζώο στην Ελλάδα, αν εισήχθη νόμιμα ή παράνομα, αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα, ποιος χειρούργος το χειρούργησε και φυσικά τις συνθήκες που έζησε πριν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση κάτω από κάδο σκουπιδιών.

Αν η προηγούμενη καταγγελία μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Εισαγγελίες Αθήνας και Κύπρου, που έγινε πριν ένα χρόνο για παράνομη εκτροφή τίγρεων είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε, πιθανόν και το τιγράκι να μη βασανιζόταν και η εικαζόμενη παράνομη εκτροφή στις δυο χώρες να είχε αναδειχθεί .

Κλείσιμο
Τέλος υπενθυμίζουμε τη γραπτή ενημέρωση της Νέμεσις προς το ΥΠΕΝ, για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωση, αποκατάστασης στη Νότιο Αφρική, τη χώρα που είναι ο κατ’ εξοχήν φυσικός χώρος ζωής αυτών των ζώω, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό.

Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του γεγονότος αυτού πάνω στο σώμα ενός πολύπαθου ζώου, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την κομματικοποίηση της φιλοζωίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα.

Για τη Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα Ζώα, το Περιβάλλον και το Κυνήγι».


Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα ο 17χρονος για την επίθεση στον Βαρουφάκη

Συμμορία δυτικών προαστίων: 35 «χτυπήματα» σε τρεις μήνες - Τρόμος για τα μικρά παιδιά στην Πετρούπολη

Απειλή για βόμβα στον σταθμό Λαρίσης και σε δύο ξενοδοχεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης