ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου

«Θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

gsee_1
Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου και τη συγκέντρωση στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, στο Σύνταγμα, αποφάσισε η ΓΣΕΕ μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη».

«Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης» αναφέρει μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ και συμπληρώνει: «Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών».

«Ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί να είναι ένα μεταφορικό μέσο με εξόχως ταξικά χαρακτηριστικά […] Η πολιτεία αν μη τι άλλο οφείλει να διασφαλίσει τα στοιχειώδη. Ασφάλεια στις μετακινήσεις και ποιότητα υπηρεσιών», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα ο 17χρονος για την επίθεση στον Βαρουφάκη

Συμμορία δυτικών προαστίων: 35 «χτυπήματα» σε τρεις μήνες - Τρόμος για τα μικρά παιδιά στην Πετρούπολη

Απειλή για βόμβα στον σταθμό Λαρίσης και σε δύο ξενοδοχεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης