Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Kαι δεύτερη αγωγή κατά του σταθμάρχη

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Kαι δεύτερη αγωγή κατά του σταθμάρχη

Ο 60χρονος, που κινείται νομικά κατά του σταθμάρχη, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

2023-03-01T060828Z_698798115_RC2UKZ9B2L7E_RTRMADP_3_GREECE-TRAINS-CRASH-768x480
Δικαστικά κατά του σταθμάρχη αναμένεται να κινηθεί ακόμη ένας επιβάτης του μοιραίου τρένου στα Τέμπη. Ένας 60χρονος θα καταθέσει, ειδικότερα, τη δεύτερη αγωγή υποστήριξης κατηγορίας κατά του σταθμάρχη για την τραγωδία, μέσω του δικηγόρου του, Θάνου Καρατσιώλη.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο 60χρονος νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχοντας υποστεί κατάγματα, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

«Δεν είναι σοβαρά τα τραύματά του, λογικά θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες, ωστόσο έχει υποστεί και ένα σοκ ο γιος του, με τον οποίο επικοινωνώ», δήλωσε o κ. Καρατσιώλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αγωγή θα κατατεθεί με την κατηγορία της «βαριάς σωματικής και ηθικής βλάβης».

Η αγωγή θα αφορά τόσο στο ελληνικό δημόσιο, όσο και στην ιδιωτική εταιρεία «για αποζημίωση, αλλά και για διαφυγόντα κέρδη, τα οποία ο 60χρονος έχασε λόγω της νοσηλείας του».

«Νομίζω ότι σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την υπόθεση θα παίξει και το πόρισμα της επιτροπής που σύστησε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο θα διαλευκάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη. Θα το περιμένουμε αυτό το πόρισμα και στη συνέχεια θα κινηθούμε αναλόγως», υπογράμμισε o δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, κατατέθηκε η πρώτη αγωγή υποστήριξης της κατηγορίας κατά του σταθμάρχη.

Κλείσιμο
Δήλωση παράστασης για στήριξη κατηγορίας κατά του σταθμάρχη Λάρισας και παντός άλλου υπευθύνου, υπέβαλε δικηγόρος 40χρονου τραυματία ο οποίος κατάφερε να επιζήσει από τη σφοδρή σύγκρουση των δυο τρένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναφορές του κ. Μπαρτζώκη προκαλούν εντύπωση αφού ο ίδιος εκτιμά ότι ο αριθμός των επιβαινόντων είναι μεγαλύτερος, καθώς πολλοί εισέρχονται χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι το βράδυ του δυστυχήματος, «ο σταθμός έκδοσης εισιτηρίων της Λάρισας ήταν κλειστός κι όμως επιβιβάστηκαν άτομα στο τρένο από εκεί».

Είναι η πρώτη νομική ενέργεια από θύμα. Ο τραυματίας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι. Σώθηκε καθώς πρόλαβε να πέσει στο πάτωμα και έπειτα κατάφερε να βγει από ένα σπασμένο τζαμί. Ο τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη κατάσταση.

IMG_0959
IMG_0960
IMG_0961
IMG_0962

Ειδήσεις σήμερα:

Λυγίζει πατέρας 23χρονου αγνοούμενου: «Μην έρθεις την ώρα που σου είπα, θα σε πάρω εγώ»

Η «κατάρα» των Τεμπών - Από τους 6 φιλάθλους του ΠΑΟΚ και τους 21 μαθητές στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων

Πέθανε ο Στιβ Μακέι των θρυλικών Pulp σε ηλικία 56 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης