Σύγκρουση τρένων: «Αναποδογυρίζαμε και καιγόμασταν μέσα στο βαγόνι» - Νέες οι μαρτυρίες από την τραγωδία

Σύγκρουση τρένων: «Αναποδογυρίζαμε και καιγόμασταν μέσα στο βαγόνι» - Νέες οι μαρτυρίες από την τραγωδία

«Ξαφνικά εκεί που ήμασταν μια χαρά έγινε μια μεγάλη σύγκρουση. Πεταχτήκαμε μπροστά. Έσπασαν τα τζάμια και ξέσπασε και φωτιά. Η σύγκρουση ήταν τρομαχτική αλλά σιγά σιγά βρήκαμε έξω» είπε διασωθείς

5820954
Τους 40 έφτασαν οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ενώ την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.

«Αναποδογυρίζαμε μέσα στο βαγόνι μέχρι να σταματήσει και ταυτόχρονα καιγόμασταν» δήλωσε ένας νεαρός άντρας που μίλησε στις κάμερες. «Έφυγε το μωρό από το καρεκλάκι και σφήνωσε. Ψάχναμε να το βρούμε» δήλωσε μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cquulgwowr15)


Το δεύτερο βαγόνι ήταν γεμάτο με νέα παιδιά

«Ξαφνικά εκεί που ήμασταν μια χαρά έγινε μια μεγάλη σύγκρουση. Πεταχτήκαμε μπροστά. Έσπασαν τα τζάμια και ξέσπασε και φωτιά. Η σύγκρουση ήταν τρομαχτική αλλά σιγά σιγά βρήκαμε έξω» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στο 5ο βαγόνι, το οποίο υπέστη τις λιγότερες ζημιές από την φονική σύγκρουση της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Την στιγμή της σύγκρουσης καταλαβαίνουμε ότι εκτροχιαζόμαστε. Προσπαθούσαμε να κρατηθούμε από κάπου. Οι σοβαρότεροι τραυματισμοί ήταν στα πρώτα βαγόνια και ήταν εκεί νέα παιδιά» είπε μια γυναίκα, η οποία ευχαρίστησε τα νεαρά άτομα που την βοήθησαν να απομακρυνθεί. «Ανοίξαν την πόρτα, μας πήραν τα πράγματα, μας βοήθησαν πολύ» τόνισε. Μιλώντας για την κατάσταση που αντίκρυσε όταν βγήκε από την αμαξοστοιχία δήλωσε ότι ήταν τραγική. «Ο καπνός σε έπνιγε στο 6ο βαγόνι όχι μπροστά».

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε μια συνομιλία που άκουσε μέσω των ασυρμάτων όταν είχαν μείνει στα Παλαιοφάρσαλα με καθυστέρηση. «Όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων να λέει “Πάμε και όπου βγει» ξέρεις ότι κάτι δεν θα πάει καλά».

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Ομόφωνη εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου να μείνει εκτός ψηφοδελτίων - Οριστική απόφαση την Πέμπτη στην Πολιτική Γραμματεία

Το Σάββατο η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Τομ Σάιζμορ: Οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι δεν υπάρχει ελπίδα και πρέπει ν' αποφασίσουν για το τέλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης