Τα αδικοχαμένα δίδυμα ανήψια του Σωτήρη Μουστάκα

Τα αδικοχαμένα δίδυμα ανήψια του Σωτήρη Μουστάκα

Μία από τις τραγικότερες ανθρώπινες ιστορίες στην τραγωδία που έφερε η έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» ήταν αυτή των 20χρονων διδύμων ναυτών που χάθηκαν

Τα αδικοχαμένα δίδυμα ανήψια του Σωτήρη Μουστάκα

Μία από τις τραγικότερες ανθρώπινες ιστορίες στην τραγωδία που έφερε η έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο ήταν αυτή των 20χρονων διδύμων ναυτών που χάθηκαν, οι οποίοι μάλιστα είχαν κοντινή συγγένεια με τον αείμνηστο ηθοποιό Σωτήρη Μουστάκα.

«Μάνα, πάμε να σβήσουμε τη φωτιά, θα μιλήσουμε σε λίγο...» ήταν τα τελευταία λόγια του Μιλτιάδη και του Χριστάκη Χριστοφόρου, που είπαν τηλεφωνικώς στην τραγική μάνα.

Σύμφωνα με το Sigmalive, τα αδέρφια βρίσκονταν μόλις μερικές ημέρες στη μοιραία ναυτική βάση, αφού προηγουμένως υπηρετούσαν σε άλλη μονάδα της Εθνοφρουράς στην Ασγάτα και ο διοικητής της βάσης τους έβαλε και τους δύο ως πυροσβέστες εκεί, με ρόλο να ρίχνουν νερό στα επικίνδυνα, όπως αποδείχθηκε, εμπορευματοκιβώτια.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον κυπριακό τύπο, τα δύο αγόρια παραπονιόνταν τις δύο τελευταίες  βδομάδες για μικρές εκρήξεις στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα εκρηκτικά. Σύμφωνα με μαρτυρία θείου των δύο αδικοχαμένων αγοριών, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης», είχαν επίσης πει στους δικούς τους, ότι  την τελευταία εβδομάδα τα εμπορευματοκιβώτια είχαν παραμορφωθεί.

Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, χαράματα, ο Μίλτος τηλεφώνησε στη μάνα τους, ενημερώνοντάς την ότι ξέσπασε μια φωτιά και πάνε να τη σβήσουν. Την ώρα του συναγερμού οι δίδυμοι βρίσκονταν στην πύλη του στρατοπέδου, όμως, δεν ήξεραν πως πήγαιναν να σβήσουν μια φωτιά δίπλα σε 200 τόνους εκρηκτικών.

Οι δίδυμοι σπούδαζαν στην Αγγλία και πήγαν στην Κύπρο για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Εάν ήθελαν έμεναν στην Αγγλία, όπως πολλοί άλλοι Κύπριοι, χωρίς να κάνουν θητεία.

Ο Χρίστος και ο Μιλτιάδης Χριστοφόρου ήταν μάλιστα συγγενείς του μεγάλου κωμικού Σωτήρη Μουστάκα και γι΄αυτόν τον λόγο δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να ακούσουν ότι οι «ανιψιοί του Μουστάκα είναι φυγόστρατοι».

«Ήταν χρυσά παιδιά», λένε φίλοι και στρατιώτες που υπηρετούσαν μαζί τους. «Όποτε καλούνταν να προσφέρουν, έτρεχαν πρώτοι, όπως και χθες».

Όσο για την χαροκαμένη μάνα, τα λόγια είναι φτωχά. Με ανάμεικτα τα συναισθήματα του πόνου και της οργής, λέει πως «έχασε δύο αγγέλους».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης