Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα!

Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το "Θέμα" με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

XRWMA__35_
1. Την εφημερίδα 

2. Toν οδηγό μαγειρικής που ο Άκης Πετρετζίκης δημιούργησε για εσάς!

Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα «Τσικνίζουμε παρέα»

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.

34ο τεύχος

Τσικνίζουμε παρέα

Thema230212 Akis 27sec


COVER_34-copy
Κλείσιμο

-Με μοσχαρίσιο κρέας φτιάχνουμε ribeye με chimichurri και chips γλυκοπατάτας, σουβλάκια με σπιτικές πίτες, μπιφτέκια με πατάτες φούρνου, ribs με πατάτες jacket και κεμπάπ.

08-09

-Με χοιρινό κρέας ετοιμάζουμε μπριζολάκια λαιμού με τηγανητές πατάτες, κοντοσούβλι στον φούρνο και τυροκαυτερή, μπιφτεκάκια, παϊδάκια με secret sauce και coleslaw και ψητή πανσέτα με πατατοσαλάτα.

30-31

-Τέλος, επιστρατεύουμε το κοτόπουλο για να φτιάξουμε ψητά φιλετάκια με πράσινη σαλάτα, κοτομπέικον με σαλάτα Ουγγαρέζα, κεμπάπ με πολίτικη σαλάτα, παϊδάκια με μελιτζανοσαλάτα και φτερούγες με τραγανές πατάτες φούρνου.

52-53

-Το γεύμα μας ολοκληρώνουν πέντε απίθανα γλυκά: τιραμισού με λευκή σοκολάτα, λουκουμάδες με γάλα, τούρτα αμυγδάλου, σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης και ινδοκάρυδο και ένα άκρως σιροπιασμένο σάμαλι!

74-75

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Όλα στη σχάρα…

…ή -αν δεν έχουμε σχάρα- στον φούρνο, στο σχαροτήγανο, στο τηγάνι. Πάμε να ετοιμάσουμε μαζί:

Μοσχαρίσια ribs με πατάτες jacket, Μοσχαρίσια σουβλάκια με σπιτικές πίτες, Μοσχαρίσιο κεμπάπ, Ribeye με chimichurri και τσιπς γλυκοπατάτας, Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

26-27
18-19

5+1 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να λείπουν από το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Όλοι γνωρίζουμε «το ένα», αλλά… τι θα ήταν αυτό «το ένα» χωρίς τα υπόλοιπα; Μην το σκέφτεστε, γιατί το φετινό τραπέζι θα τα έχει όλα!

Κάτι ψήνεται

Τι; Μπριζολάκια, κοντοσούβλι, μπιφτεκάκια, παϊδάκια και πανσέτα – όλα ζουμερά και νόστιμα. Δίπλα σε αυτά βρίσκουμε και κάποια από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά της ημέρας.

Μπριζολάκια λαιμού με τηγανητές πατάτες, Χοιρινό κοντοσούβλι στον φούρνο & Τυροκαυτερή, Χοιρινά μπιφτέκια με λαδολέμονο, Ψητή πανσέτα & Πατατοσαλάτα, Χοιρινά παϊδάκια με secret sauce και coleslaw

40-41
32-33
36-37

Τσικνίζουμε με κοτόπουλο

Το κοτόπουλο μπορεί να αποτελέσει ιδανική αφορμή για πεντανόστιμες ψητές λιχουδιές κατάλληλες όχι μόνο για την Τσικνοπέμπτη, αλλά ακόμα και για ένα κυριακάτικο τραπέζι, ένα BBQ ή ένα εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ γεύμα στο σπίτι μια καθημερινή. Πάμε να φτιάξουμε μαζί:

Παϊδάκια κοτόπουλου & Μελιτζανοσαλάτα, Κεμπάπ κοτόπουλου με πολίτικη σαλάτα, Φτερούγες κοτόπουλο με τραγανές πατάτες φούρνου, Ψητά φιλετάκια κοτόπουλου με πράσινη σαλάτα, Κοτομπέικον με σαλάτα Ουγγαρέζα

66-67
62-63
58-59

 

Κάτι γλυκό για το τέλος

Για να ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με απόλυτη επιτυχία, επιστρατεύσαμε τα πιο νόστιμα γλυκά. Γλυκά τα οποία αγαπάμε και θέλουμε να απολαμβάνουμε ξανά και ξανά.

Σάμαλι, Τούρτα αμυγδάλου, Τιραμισού με λευκή σοκολάτα, Λουκουμάδες με γάλα, Σαραγλί με φιστίκια Αιγίνης και ινδοκάρυδο

92-93
84-85
76-77

H Meat Free εκδοχή: Σουβλάκια

Τσικνοπέμπτη χωρίς κρέας γίνεται; Εννοείται! Χωρίς ψησταριά και κάρβουνα; Δε συνηθίζεται, αλλά ναι, μπορεί να γίνει. Τελευταίο ερώτημα. Τσικνοπέμπτη χωρίς σουβλάκια γίνεται; Με τίποτα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός από τους υπόλοιπους μεζέδες, στη σχάρα της ψησταριάς ή του φούρνου θα πέσουν αρκετά σουβλάκια για να χορτάσουν όλοι οι καλεσμένοι.

96-97

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.



Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!


3. Το μπεστ σέλερ του James Patterson «Το Κυνήγι του Τίγρη»
Καταιγιστική δράση σε ένα εξωτικό, αφρικανικό σκηνικό, με εικόνες που εναλλάσσονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ένα βιβλίο-πραγματική πρόκληση για κάθε λάτρη των αυθεντικών θρίλερ.
Το κυνήγι του τίγρη

Στο εκπληκτικό μυθιστόρημά του «Το κυνήγι του τίγρη», ο κορυφαίος σύγχρονος συγγραφέας θρίλερ James Patterson αποκαλύπτει, έμμεσα, την άποψή του για την ανθρώπινη ψυχή.

Μέσα από μια συγκλονιστική, πολυεπίπεδη και γεμάτη ανατροπές αφήγηση, ο Patterson περιγράφει το πώς πουθενά πάνω σε αυτό τον πλανήτη δεν υπάρχει ζούγκλα πιο επικίνδυνη, πιο άγρια και απρόβλεπτη από τη ζούγκλα που κρύβει μέσα του ένας εγκληματικός εγκέφαλος. «Το κυνήγι του τίγρη» εκτυλίσσεται κυρίως στην Αφρική, όπου μεταβαίνει ο ντετέκτιβ Άλεξ Κρος, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα ίχνη ενός αδίστακτου, αιμοβόρου φονιά, ο οποίος αυτοαποκαλείται «Τίγρης». Όλα ξεκινούν από τη στιγμή που ο Άλεξ Κρος, ο αγαπημένος χαρακτήρας του James Patterson και πρωταγωνιστής σε πλήθος μπεστ-σέλερ μυθιστορημάτων του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα, εξετάζει προσεκτικά το σημείο όπου διεπράχθη ένα φριχτό, αποτρόπαιο, ομαδικό έγκλημα. Το οποίο, όμως, ανήκει σε μια αλυσίδα από παρόμοιες, ειδεχθείς και βάρβαρες ανθρωποκτονίες. Ο Κρος αναμιγνύεται στην υπόθεση από κοινού με τη σύντροφό του, την επίσης ντετέκτιβ Μπριάνα Στόουν.
IN_ARTICLE

Αναζητώντας στοιχεία, οι δυο τους διεισδύουν στον φοβερό και τρομερό αφρικανικό υπόκοσμο της Ουάσινγκτον. Εκεί ο Κρος και η Στόουν, προς μεγάλη τους έκπληξη διαπιστώνουν ότι οι φονιάδες, πιθανότατα, είναι μέλη μιας συμμορίας εφήβων κακοποιών. Προφανώς, όμως, αυτοί είναι οι εκτελεστές, ενώ το ζεύγος των ντετέκτιβ αναζητά τον εγκέφαλο και κεντρικό εντολέα. Μετά από μεγάλες περιπέτειες, οι Κρος και Στόουν καταλήγουν στο ότι ο αρχηγός των δολοφόνων είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Τίγρης». Και τότε αρχίζει ένα ανελέητο κυνηγητό, το οποίο μεταφέρεται από τις ΗΠΑ στη Νιγηρία, μια κανονική ζούγκλα, χωρίς νόμους -αλλά και χωρίς έλεος.

James Patterson, ο δημοφιλέστερος συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ όλων των εποχών
Ο χαρακτηρισμός του σαν «ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας στον πλανήτη» δεν είναι σχήμα λόγου και δεν είναι υπερβολή. Διότι ο James Patterson, αθόρυβα και χωρίς να προβάλλεται, απλώς δημοσιεύοντας το ένα μπεστ σέλερ μετά από το άλλο τα τελευταία 45 χρόνια, έχει καταρρίπτοντας μια σειρά από άπιαστα ρεκόρ.

Αν μη τι άλλο, 67 από τα περίπου 200 βιβλία που έχει γράψει ο Patterson έχουν κατακτήσει το επίζηλο Νο.1 στον διάσημο και πλέον έγκυρο κατάλογο ευπώλητων της εφημερίδας New York Times. Το δε σύνολο των αντιτύπων από τα έργα του James Patterson που έχουν πουληθεί ανά τον κόσμο υπολογίζεται σε 305 εκατ., ένας αριθμός ιλιγγιώδης, ο οποίος ξεπερνά ακόμη και τις πωλήσεις όλων των μυθιστορημάτων που έχουν γράψει, σε ολόκληρη την καριέρα τους τρεις κολοσσοί της σύγχρονης λογοτεχνίας, δηλαδή ο Stephen King, ο John Grisham και ο Dan Brown.

Συνεπώς, ο James Patterson είναι ένα φαινόμενο, μια μηχανή παραγωγής θριάμβων, με κορυφαία σε δημοφιλία μεταξύ των έργων του τη σειρά μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Alex Cross.
Ο Patterson είναι σήμερα 75 ετών, ζάπλουτος όπως είναι αναμενόμενο, αλλά και εξαιρετικά γενναιόδωρος χορηγός τεράστιων ποσών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ, καθώς υποστηρίζει ένθερμα την ανάδειξη νέων ταλαντούχων συγγραφέων. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, από γονείς ιρλανδικής καταγωγής, οι οποίοι ήταν μικρομεσαίοι ως προς την κοινωνική και εισοδηματική τους τάξη, απλοί καθημερινοί άνθρωποι -και εντελώς ανώνυμοι. Αντιθέτως, ο James Patterson θα γινόταν πασίγνωστος, κυριολεκτικά σε ολόκληρη την υφήλιο μέσα από τα έργα της φαντασίας του.


4. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€

GALA_COVER__242


Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Αποκλειστικό
Måneskin
«Κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει την ευτυχία»
Το πιο sexy group του πλανήτη μιλάει για τον αντισυμβατικό δρόμο που επέλεξε προς την παγκόσμια φήμη.
006_007_MANESKIN_copy


Γιώργος Μπένος
Η ζωή πριν και μετά το «Maestro»
Ποιος είναι ο ταλαντούχος ηθοποιός που μας καθήλωσε με την ερμηνεία του ως «Σπύρος» στη διεθνή πλέον σειρά του Παπακαλιάτη;
020_021_GEORGE_BENOS_copy


Κωνσταντίνος Αλέξιος – Αχιλλέας Ανδρέας
Οι τελευταίοι εργένηδες πρίγκιπες
Οι μεγαλύτεροι γιοι του πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί Σαντάλ είναι νέοι, ωραίοι, από κούνια ευκατάστατοι και γαλαζοαίματοι. Είναι όμως στ' αλήθεια single;
032_033_ALEX_copy


Astir Marina
Το Μονακό της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Γίνεται να συνδυαστεί μια βόλτα στην παραλιακή με shopping διάσημων brands και κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες; Το όνειρο κάθε bon vivant πραγματοποιείται από την ερχόμενη Ανοιξη.
048_049_MARINA_copy


Ακόμα
Next Top Models
Οι μούσες της νέας εποχής
038_039_NEXT_TOP_MODEL_copy


Ολιβιέ Ντεκότ
Το όραμα για το Θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας»
044_045_OLIVIER_copy


Μόδα & Ομορφιά
Πλεκτά με στυλ & μακιγιάζ με αφηρημένη τέχνη
062_063_MODA_242_copy
072_073_BEAUTY_copy


To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Μην το χάσετε!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€

GALA_COVER__242


Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Αποκλειστικό
Måneskin
«Κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει την ευτυχία»
Το πιο sexy group του πλανήτη μιλάει για τον αντισυμβατικό δρόμο που επέλεξε προς την παγκόσμια φήμη.
006_007_MANESKIN_copy


Γιώργος Μπένος
Η ζωή πριν και μετά το «Maestro»
Ποιος είναι ο ταλαντούχος ηθοποιός που μας καθήλωσε με την ερμηνεία του ως «Σπύρος» στη διεθνή πλέον σειρά του Παπακαλιάτη;
020_021_GEORGE_BENOS_copy


Κωνσταντίνος Αλέξιος – Αχιλλέας Ανδρέας
Οι τελευταίοι εργένηδες πρίγκιπες
Οι μεγαλύτεροι γιοι του πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί Σαντάλ είναι νέοι, ωραίοι, από κούνια ευκατάστατοι και γαλαζοαίματοι. Είναι όμως στ' αλήθεια single;
032_033_ALEX_copy


Astir Marina
Το Μονακό της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Γίνεται να συνδυαστεί μια βόλτα στην παραλιακή με shopping διάσημων brands και κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες; Το όνειρο κάθε bon vivant πραγματοποιείται από την ερχόμενη Ανοιξη.
048_049_MARINA_copy


Ακόμα
Next Top Models
Οι μούσες της νέας εποχής
038_039_NEXT_TOP_MODEL_copy


Ολιβιέ Ντεκότ
Το όραμα για το Θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας»
044_045_OLIVIER_copy


Μόδα & Ομορφιά
Πλεκτά με στυλ & μακιγιάζ με αφηρημένη τέχνη
062_063_MODA_242_copy
072_073_BEAUTY_copy


To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Μην το χάσετε!



3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.

STAVROLEXO_298


Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης