Άκης Πετρετζίκης: Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, «Τσικνίζουμε παρέα»

Άκης Πετρετζίκης: Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, «Τσικνίζουμε παρέα»

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα

akis-xrwma0702

34ο τεύχος

Τσικνίζουμε παρέα

COVER_34-copy

-Με μοσχαρίσιο κρέας φτιάχνουμε ribeye με chimichurri και chips γλυκοπατάτας, σουβλάκια με σπιτικές πίτες, μπιφτέκια με πατάτες φούρνου, ribs με πατάτες jacket και κεμπάπ.

08-09

-Με χοιρινό κρέας ετοιμάζουμε μπριζολάκια λαιμού με τηγανητές πατάτες, κοντοσούβλι στον φούρνο και τυροκαυτερή, μπιφτεκάκια, παϊδάκια με secret sauce και coleslaw και ψητή πανσέτα με πατατοσαλάτα.

30-31

-Τέλος, επιστρατεύουμε το κοτόπουλο για να φτιάξουμε ψητά φιλετάκια με πράσινη σαλάτα, κοτομπέικον με σαλάτα Ουγγαρέζα, κεμπάπ με πολίτικη σαλάτα, παϊδάκια με μελιτζανοσαλάτα και φτερούγες με τραγανές πατάτες φούρνου.

52-53

-Το γεύμα μας ολοκληρώνουν πέντε απίθανα γλυκά: τιραμισού με λευκή σοκολάτα, λουκουμάδες με γάλα, τούρτα αμυγδάλου, σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης και ινδοκάρυδο και ένα άκρως σιροπιασμένο σάμαλι!

74-75

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Όλα στη σχάρα…

…ή -αν δεν έχουμε σχάρα- στον φούρνο, στο σχαροτήγανο, στο τηγάνι. Πάμε να ετοιμάσουμε μαζί:

Μοσχαρίσια ribs με πατάτες jacket, Μοσχαρίσια σουβλάκια με σπιτικές πίτες, Μοσχαρίσιο κεμπάπ, Ribeye με chimichurri και τσιπς γλυκοπατάτας, Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

26-27
18-19

5+1 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να λείπουν από το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Όλοι γνωρίζουμε «το ένα», αλλά… τι θα ήταν αυτό «το ένα» χωρίς τα υπόλοιπα; Μην το σκέφτεστε, γιατί το φετινό τραπέζι θα τα έχει όλα!

Κάτι ψήνεται

Τι; Μπριζολάκια, κοντοσούβλι, μπιφτεκάκια, παϊδάκια και πανσέτα – όλα ζουμερά και νόστιμα. Δίπλα σε αυτά βρίσκουμε και κάποια από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά της ημέρας.

Μπριζολάκια λαιμού με τηγανητές πατάτες, Χοιρινό κοντοσούβλι στον φούρνο & Τυροκαυτερή, Χοιρινά μπιφτέκια με λαδολέμονο, Ψητή πανσέτα & Πατατοσαλάτα, Χοιρινά παϊδάκια με secret sauce και coleslaw

40-41
32-33
36-37

Τσικνίζουμε με κοτόπουλο

Το κοτόπουλο μπορεί να αποτελέσει ιδανική αφορμή για πεντανόστιμες ψητές λιχουδιές κατάλληλες όχι μόνο για την Τσικνοπέμπτη, αλλά ακόμα και για ένα κυριακάτικο τραπέζι, ένα BBQ ή ένα εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ γεύμα στο σπίτι μια καθημερινή. Πάμε να φτιάξουμε μαζί:

Παϊδάκια κοτόπουλου & Μελιτζανοσαλάτα, Κεμπάπ κοτόπουλου με πολίτικη σαλάτα, Φτερούγες κοτόπουλο με τραγανές πατάτες φούρνου, Ψητά φιλετάκια κοτόπουλου με πράσινη σαλάτα, Κοτομπέικον με σαλάτα Ουγγαρέζα

66-67
62-63
58-59

 

Κάτι γλυκό για το τέλος

Για να ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με απόλυτη επιτυχία, επιστρατεύσαμε τα πιο νόστιμα γλυκά. Γλυκά τα οποία αγαπάμε και θέλουμε να απολαμβάνουμε ξανά και ξανά.

Σάμαλι, Τούρτα αμυγδάλου, Τιραμισού με λευκή σοκολάτα, Λουκουμάδες με γάλα, Σαραγλί με φιστίκια Αιγίνης και ινδοκάρυδο

92-93
84-85
76-77

H Meat Free εκδοχή: Σουβλάκια

Τσικνοπέμπτη χωρίς κρέας γίνεται; Εννοείται! Χωρίς ψησταριά και κάρβουνα; Δε συνηθίζεται, αλλά ναι, μπορεί να γίνει. Τελευταίο ερώτημα. Τσικνοπέμπτη χωρίς σουβλάκια γίνεται; Με τίποτα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός από τους υπόλοιπους μεζέδες, στη σχάρα της ψησταριάς ή του φούρνου θα πέσουν αρκετά σουβλάκια για να χορτάσουν όλοι οι καλεσμένοι.

96-97

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.



Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης