Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Χιόνι στα βόρεια προάστια της Αθήνας - Μαρουσάκης: Κακοκαιρία όπως το 2002

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Χιόνι στα βόρεια προάστια της Αθήνας - Μαρουσάκης: Κακοκαιρία όπως το 2002

«Παραμένουμε σε ετοιμότητα, τίποτα δεν έχει τελειώσει» λέει ο μετεωρολόγος - Δείτε χάρτες με τα προγνωστικά για την πορεία του κύματος ψύχους και χιονιά

xionia-attiki32
Χιόνι το απόγευμα της Τρίτης στα βόρεια προάστια, την ώρα που, με νέα του ανάρτηση στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και την Αττική, επισημαίνοντας πως «μπορεί να μας θυμίσει το 2002».

Λίγο νωρίτερα, χιονόπτωση σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής, στην Κηφισιά και βορειότερα, ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν από τον Χολαργό και την Αγία Παρασκευή έως τα Γλυκά Νερά. Κατά πληροφορίες, σε Διόνυσο και Κηφισιά υπάρχουν άνθρωποι που έμειναν και δεν μπορούνσαν να βγουν, στα σπίτια τους, λόγω του χιονιά.

«Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας» αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «τα προγνωστικά θέλουν κατά περιόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στον νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου» έγραψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά:

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!».

Δείτε την ανάρτηση:

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν...

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, February 7, 2023


Κλείσιμο
Στην Αθήνα λοιπόν, θα πέσουν ξανά χιόνια από το βράδυ. Οι παροδικές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης  θα ενταθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική), της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου δίνοντας νέα ύψη χιονιού σε αυτές τις περιοχές από τις βραδινές ώρες.

Στον παρακάτω χάρτη, εμφανίζεται το νέο εκτιμώμενο ύψος χιονιού σε Αττική, Εύβοια και τις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, αλλά και τμήματος της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το διήμερο Τρίτης 07/02 και Τετάρτης 08/02. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα νέα εκτιμώμενα ύψη χιονιού θα προστεθούν στις περιοχές, όπου ήδη υπάρχει χιονόστρωση.

Αναλυτικά:

- Σε ορισμένες πεδινές περιοχές της Αττικής, το νέο ύψος του χιονιού υπολογίζεται έως τα 10 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 20-30 εκατοστά. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, αλλά υπολογίζεται να είναι κάτω από 5 εκατοστά χιονιού. Πιθανότητες για περιορισμένη χιονόστρωση υπάρχει και στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού.

- Στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 20 - 40 εκατοστά χιονιού, ενώ χιονοστρώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

- Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 - 30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10 - 20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

xionia-meteo
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πολιτική Προστασία, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που αναφέρονται στην εξέλιξη του καιρού για την Τρίτη (07/02/2023) και την Τετάρτη (08/02/2023), κάνουν λόγο για κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, που εκδηλώνονται ήδη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και προβλέπεται να συνεχιστούν σήμερα Τρίτη 07-02-2023 και αύριο Τετάρτη 08-02-2023.

Πιο αναλυτικά:

Α) Για σήμερα Τρίτη (07/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Β) Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει και το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλες τις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η εξέλιξη του καιρού 

Για «εξάρσεις» και «υφέσεις» της κακοκαιρίας ως την Πέμπτη το πρωί κάνουν λόγο σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ειδικά για την Αττική αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά περιόδους στις βορειότερες περιοχές θα υπάρχει πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. 

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»συνεχίζει και σήμερα την επέλαση της, με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονόπτωση σε διάφορες περιοχές της χώρας, χιονόνερο και  χιονοπτώσεις στην βόρεια και ανατολική Αττική.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα συνεργεία επιχειρούν στον Δήμο Πεντέλης, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτές και τις τρεις δημοτικές κοινότητες, την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και τα Μελίσσια.

Οι βασικές οδικές αρτηρίες δεν έχουν κλείσει, ωστόσο προβλήματα παρουσιάζονται στους μικρότερους δρόμους, οι οποίοι είναι και πιο δύσκολοι στην πρόσβαση.

Τα μηχανήματα κάνουν ασταμάτητα εκχιονισμούς και ρίψεις άλατος.

Δείτε πού χιονίζει στην Αττική, πατώντας ΕΔΩ


To meteo σε σημερινή του ανάλυση γνωστοποιεί ότι η κακοκαιρία Μπάρμπαρα θα συνεχιστεί και σήμερα με φαινόμενα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, αλλά και στο Νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και όπως αυτά παρουσιάζονται στον πρώτο χάρτη, έως τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 07/02 προβλέπονται τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και βόρεια τμήματα της Αττικής), της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ στα παραθαλάσσια και υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου προβλέπεται κατά διαστήματα χιονόνερο. Βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης 08/02. 

meteo-xionia-triti


kairos-meteo-triti-xartis


Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο των περιοχών όπου αναμένονται οι τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις και συγκεκριμένα στους δρόμους που επισημαίνει η υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Η οπτικοποίηση των καιρικών συνθηκών στους οδικούς άξονες της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας για τις πρωινές ώρες (08:00 – 11:00) της Τρίτης 07/02  παρουσιάζεται στο Χάρτη 2, όπου με μωβ χρώμα σημειώνονται οι οδικοί άξονες όπου αναμένονται οι χιονοπτώσεις.    

kairos-odiko



Μήνυμα του 112 σε Εύβοια, Βοιωτία και Φθιώτιδα 


Μηνύματα του 112 εστάλησαν πριν από λίγο σε Εύβοια,Βοιωτία, Φθιώτιδα, εν όψει της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Το μήνυμα του 112 συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, το προειδοποιητικό μήνυμα ζητεί περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Το μήνυμα στην Εύβοια προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή και προτρέπει τους κατοίκους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους, αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.


Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν όλες οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων. Σε 24ωρη λειτουργία ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1595. Ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους, καθώς και άτομα με κινητικές δυσκολίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία “Βοήθεια Στο Σπίτι”, για την προμήθεια αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα αιτήματα υποβάλλονται έως τις οκτώ το βράδυ ,στην τηλεφωνική γραμμή: 210 3428745.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία από αύριο σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Ζητά την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023.

Τι λένει οι μετεωρολόγοι    

Και σήμερα Tρίτη (7/2), αλλά και ως την Πέμπτη συνεχίζονται οι επιλεκτικές χιονοπτώσεις στη χώρα, κυρίως σε ανατολική Μαγνησία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε ορεινές ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Κατά διαστήματα έως και την Πέμπτη θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στις παρακάτω περιοχές, όπως γνωστοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος

Οι περιοχές είναι οι εξής: 

- Νότια Χαλκιδική

- Ανατολική & Νότια Θεσσαλία

- Σποράδες & Εύβοια

- Κεντρική & Ανατολική Στερεά

- Αττική

- Ανατολική Πελοπόννησος

- ΒΑ, Κεντρικό & Νότιο Αιγαίο

Κατά διαστήματα έως και την Πέμπτη θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στις παρακάτω περιοχές...

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Monday, February 6, 2023


Ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος προειδοποίησε ότι νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqc5w0huze21)
 




Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας έγραψε στο Facebook για την κακοκαιρία: «Εμμονικός και επιλεκτικός ο χιονιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη... Οι περιοχές που θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες με εξάρσεις και υφέσεις μέχρι την Παρασκευή και σε χαμηλά υψόμετρα  θα  είναι κυρίως  η Μαγνησία, η Εύβοια και η Βοιωτία. Στην Αττική στα πιο βόρεια του νομού η χιονόστρωση κοντεύει το ένα μέτρο, ενώ θα χιονίζει κατά διαστήματα μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Φαινόμενα θα έχει ο νομός και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Επιπλέον, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός  θα υποχωρήσουν από το Σαββατοκύριακο, ενώ μέχρι και μέσα του μήνα ο υδράργυρος θα διατηρείται σε πιο χαμηλά από τα φυσιολογικά  επίπεδα».


Εμμονικός και επιλεκτικός ο χιονιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη ...Οι περιοχές που θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες με...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Tuesday, February 7, 2023




Ο καιρός αύριο

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, εκτός των Δωδεκανήσων, νεφώσεις παροδικα αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από τις βραδινές ώρες στο νότιο Ιόνιο 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά κατά τόπους ολικός.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη 9/2

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, εκτός των Δωδεκανήσων, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Μαγνησίας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που απο το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά κατά τόπους ολικός.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή 10/2

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφορ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση για το Σάββατο 11/2

Στην ανατολική Μαγνησία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 τοπικά 7 και στα ανατολικά 4 με 6 και το Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση για την Κυριακή 12/2

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: H ανατριχιαστική βοή των 7,8 Ρίχτερ - Καρέ καρέ το χτύπημα του Εγκέλαδου

Cyprus-gate: Η Μόσχα «έγραψε» ψήφισμα το 2016 που ενέκρινε η Βουλή, πλην ΔΗΣΥ

Τρομάζουν οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς σε Τουρκία και Συρία - Θα ξεπεράσουν τους 20.000, λέει ο ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης