Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Λέρου: Μια γυναίκα νεκρή, σε κρίσιμη κατάσταση τρία παιδιά

Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Λέρου: Μια γυναίκα νεκρή, σε κρίσιμη κατάσταση τρία παιδιά

Το ένα από τα τρία παιδιά ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν - Άγνωστο πόσοι  επέβαιναν στη βάρκα  - Φόβοι για περισσότερους νεκρούς

metanastes_lesvos_arthro
Νεκρή βρέθηκε μια γυναίκα ανοιχτά στη θάλασσα της Λέρου. Ένα παιδί που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμο στο νοσοκομείο της Λέρου και έχουν καταφέρει οι γιατροί να το επαναφέρουν. Είναι όμως σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ακόμη δύο παιδιά νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. 

Διάσωση μεταναστών στη Λέρο


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των Αρχών υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης από τρία πλωτά σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma στα ανοιχτά της Λέρου, για τη διάσωση μεταναστών στην θαλάσσια νοτιανατολικά της Λέρου. Έως τώρα έχουν διασωθεί 41 άτομα.

Λέρος

Κλείσιμο
lesvos_metanastes__2_
lesvos_metanastes__1_
metanastes_lesvos_arthro

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μεταξύ των διασωθέντων είναι βρέφη, μωρά, γυναίκες και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν είναι αδιευκρίνιστος, καθώς οι μαρτυρίες είναι διαφορετικές. Ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι θα ανέβει. 

Οι αρχές εκφράζουν την αγωνία τους και συνεχίζουν τις έρευνες εντατικά αφού από το μεσημέρι ο καιρός αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο σημείο.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν οτι πρώτιστο μέλημα τους ειναι η προστασία της ανθρώπινης ζωης, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου. Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή ''Παντέλι'' νοτιοανατολικά ν. Λέρου.

Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση ιδιώτη για ύπαρξη σορού (α.λ.σ.) στη θάλασσα, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ιδιωτικά σκάφη από θαλάσσης, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. από αέρος, καθώς και από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί σαράντα ένας (41) αλλοδαποί εκ των οποίων τριάντα τρεις (33) μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ν. Λέρου, οκτώ (08) άτομα έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου (02 ενήλικες και 06 ανήλικα παιδιά). Από τους ανωτέρω διασωθέντες, έξι (06) άτομα απεγκλωβίστηκαν από βραχώδες απόκρημνο σημείο στην ανωτέρω περιοχή από ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. και από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσαν πεζοί στο σημείο. Ακόμη, εντοπίστηκε η σορός (01) γυναίκας και ένα (01) ανήλικο παιδί χωρίς τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας, το οποίο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου.

Κατά δήλωσή τους, επέβαιναν περίπου σαράντα (40) αλλοδαποί σε λέμβο μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ένα (01) άτομο με ειδικές ανάγκες, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 BF, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Σε επιφυλακή οι αρχές για τον χιονιά - Όλα τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική

Ο Παντσέρι «καίει» την Καϊλή και απαλλάσσει συνεργάτες του – Οργισμένη αντίδραση από την Εύα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης