Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική - Συνεχής ενημέρωση

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική - Συνεχής ενημέρωση

Κλειστές η περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης και η επαρχιακή οδός Τατοΐου - Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης

329427741_740198097498280_7096913147440135184_n
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Αγιο Πέτρο.

Επισής, η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

- Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου - Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
- Στην επαρχιακή οδός Μαλακάς - Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
- Στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου από τη συμβολή της με την οδό Ανατολής προς Υμμητό
- Στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από το ύψος της Λ.Κατεχάκη προς Υμηττό.

Κλείσιμο
Ακόμη, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στην Π.Ε.Ο Ελευσίνας - Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χιλιομετρική Θέση 5.000 (Πρατήριο καυσίων Revoil - Πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν.Βοιωτίας (Χιλιομετρική Θέση 30.000).

Από νωρίς το πρωί χιονίζει σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων, ενώ ισχυρή είναι η χιονόπτωση και σε Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πυκνή χιονόπτωση παρατηρείται αυτή την ώρα και στις Αφίδνες, ενώ τα πρώτα χρόνια άρχσαν να πέφτουν και σε Δροσιά και Διόνυσο.

Σε επιφυλακή οι αρχές για τον χιονιά - Όλα τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική

Υπενθυμίζεται ότι από αργά τη νύχτα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Δήμων για το επερχόμενο πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» από τη χώρα μας.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, στους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας και των Σποράδων εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από σήμερα το πρωί.

Μήνυμα του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής, όπως του Κρυονερίου και του Ωρωπού, ενώ αργότερα το μήνυμα εστάλη σε όλη την Αττική για επικίνδυνες χιονοπτώσεις από το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε θέση «μάχης» βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού οι οποίες θα κινηθούν συντονισμένα σε σταθμούς βάσης, όπως ανακοινώθηκε κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στην Αττική, έχουν δημιουργηθεί 10 σταθμοί βάσης σε κομβικά σημεία, κυρίως στα Βόρεια και Βορειοανατολικά του νομού, στους οποίους θα γίνει διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του ΕΚΑΒ.

Με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου όλα τα οχήματα που κινούνται στο νόμο Αττικής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθιτικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθιτικά μέσα ειδάλλως θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Από χθες, περιπολικά της Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς στους δρόμους για το έκτακτο μέτρο ενώ από σήμερα θα υπάρχουν μπλόκα σε διάφορα σημεία όπου θα γίνονται ελέγχοι για τις αλυσίδες.

Παράλληλα, με απόφαση της Τροχαίας Αττικής από το απόγευμα του Σαββάτου απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα όρια του νομού, στην Αττική Οδό, στον περιφερειακό του Υμηττού, στην Περιφερειακή του Αιγάλεω καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνα-Θηβών μέχρι τα όρια του νομού Αττικής.

Επίσης, από τις 6 το πρωί σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων, ανεξάρτητα από τη χρήση αντιολισθιτικών μέσων, στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκονται από νωρίς το πρωί τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες τόσο στον Κηφισό όσο και στην πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους εφόσον υπάρξει έντονη χιονόπτωση.

Η Τροχαία και η Περιφέρεια Αττικής μέσω μηνυμάτων στα matrix που βρίσκονται σε κεντρικές, οδικές αρτηρίες, συστήνουν σε όσους οδηγούς κινηθούν στους δρόμους να φέρουν αντιολισθιτικές αλυσίδες και να έχουν γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα εξελιχθεί στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - «Διαρκείας» ο χιονιάς που πλήττει τη χώρα

Μετά την κατάρριψη οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανακτήσουν πληροφορίες από το κινεζικό μπαλόνι

«Εργαζόμουν σαν τον τρελό και δεν ήμουν ικανός να κάνω μια σχέση» αποκάλυψε ο Θανάσης Αλευράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης