ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τεστ εγκυμοσύνης: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για μεγαλύτερη σιγουριά

Τεστ εγκυμοσύνης: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για μεγαλύτερη σιγουριά

Τα τεστ εγκυμοσύνης είναι ένας εύκολος τρόπος για να μάθετε εάν είστε έγκυος. Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μέγιστη σιγουριά

pregnancy-shopflix
Ένα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να είναι έως και 99% αξιόπιστο. Λειτουργεί μετρώντας τα επίπεδα μιας ορμόνης, της χοριακής γοναδοτροπίνης (HCG) και μπορεί να βρεθεί στο αίμα ή στην περίπτωσή μας, στα ούρα περίπου 10 έως 14 ημέρες μετά τη σύλληψη.

Εάν έχετε καθυστέρηση ή άλλες ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι έγκυος, καλό είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να γνωρίζετε όσο το δυνατόν νωρίτερα εάν έχει γίνει η σύλληψη, καθώς πιθανότατα θα πρέπει να παρακολουθείτε την υγεία σας πιο ενεργά ενώ μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η διακοπή του καπνίσματος.

Θα βρείτε διαφορετικούς τύπους μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο θα παραλάβετε στην ώρα του, στην πόρτα σας χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας για να το έχετε στο μπάνιο σας και να το κάνετε όποτε σας χρειαστεί.

Κι αν χρειαστείτε άλλα διαγνωστικά τεστ, όπως γρίπης ή κορωνοϊού, θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία της πλατφόρμας SHOPFLIX ME TH MIA.

Πόσο σύντομα μπορώ να κάνω το τεστ εγκυμοσύνης;

Μπορείτε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης οποιαδήποτε στιγμή μετά την καθυστέρηση της περιόδου σας. Όσο νωρίτερα καταλάβετε ότι είστε έγκυος, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τις επιλογές σας και να λάβετε όποια φροντίδα χρειάζεστε για να παραμείνετε υγιείς.

Για ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα, διαβάστε την ετικέτα του τεστ για να μάθετε πότε ακριβώς συνιστάται να το κάνετε. Μερικές φορές ένα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να βρει αυξημένα επίπεδα της χοριακής γοναδοτροπίνης στα ούρα σας ήδη 10 ημέρες μετά την σύλληψη.

Κλείσιμο
Η συγκεκριμένη ορμόνη ξεκινά να εκκρίνεται όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτευτεί στη μήτρα, που συνήθως συμβαίνει περίπου 9-10 μέρες μετά την γονιμοποίηση του ωαρίου.

Πώς θα το κάνω;

Για να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι πρέπει τα ούρα σας να εμποτίσουν την χημική ταινία ή το ξυλάκι. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι έτοιμο σε ένα ή δύο λεπτά, αν και κάθε προϊόν μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Κάθε τεστ έχει τον δικό του τρόπο απόδοσης αποτελεσμάτων, επομένως είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες που θα βρείτε στο κουτί για να μάθετε πώς να κατανοήσετε τα αποτελέσματα.

Ανάλογα με το τεστ, το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανίζεται ως εξής:

Αλλαγή χρώματος.
Αλλαγή σε μια σημειωμένη γραμμή ή η εμφάνιση ενός συμβόλου, όπως ένα συν ή πλην.
Απάντηση σε ένα παράθυρο ελέγχου, για παράδειγμα, οι λέξεις «έγκυος» ή «όχι έγκυος».

15480072203a5216a54d15880116c8f5-600x600__1_


Τεστ Εγκυμοσύνης Clearblue Γρήγορη Ανίχνευση 2τμχ

Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα του τεστ εγκυμοσύνης;


Τα αποτελέσματα μπορεί να εμφανίζονται ως γραμμή, χρώμα ή σύμβολο όπως σύμβολο «+» ή «-«. Τα ψηφιακά τεστ δείχνουν τις λέξεις «έγκυος» ή «μη έγκυος». Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι σημαίνει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Εάν έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα, είστε έγκυος. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το πόσο αμυδρή είναι η γραμμή, το χρώμα ή το σημάδι. Εάν έχετε ένα θετικό αποτέλεσμα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να μιλήσετε για το τι θα ακολουθήσει.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να έχετε ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι ενώ δεν είστε έγκυος, το τεστ δίνει θετικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσατε να έχετε ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα εάν έχετε αίμα στα ούρα σας.

Εάν έχετε αρνητικό αποτέλεσμα, πιθανότατα δεν είστε έγκυος. Αλλά μπορεί να είστε έγκυος εάν:

Το τεστ έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του.
Κάνατε το τεστ με το λάθος τρόπο.
Κάνατε το τεστ πολύ νωρίς.
Παίρνετε ορισμένα φάρμακα, όπως διουρητικά ή αντιισταμινικά.

Πόσο ακριβή είναι τα τεστ εγκυμοσύνης;

Τα τεστ εγκυμοσύνης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι είναι έως και 99% ακριβή ενώ οι εξετάσεις αίματος είναι ακόμα πιο ακριβείς.

Η ακρίβεια ενός τεστ εξαρτάται:

Πόσο πιστά ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
Πότε έχετε ωορρηξία και πόσο σύντομα θα εμφυτευθεί το ωάριο.
Πόσο σύντομα μετά την σύλληψη κάνατε το τεστ.
Την ευαισθησία του τεστ εγκυμοσύνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης