Τι να προσέξεις προγραμματίζοντας τις αγορές σου στο σούπερ μάρκετ

Τι να προσέξεις προγραμματίζοντας τις αγορές σου στο σούπερ μάρκετ

Πώς θα ταλαιπωρηθείς λιγότερο στα ψώνια της εβδομάδας;

euro1

Sponsored Content

Το σούπερ μάρκετ είναι το κατάστημα που επισκέπτεσαι πιο συχνά μέσα στον μήνα, καθώς οι αγορές τροφίμων και οικιακών ειδών είναι απαραίτητες σε κάθε νοικοκυριό. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα ψώνια μπορούν να μετατραπούν σε “πονοκέφαλο”, καθώς οι έντονοι ρυθμοί ζωής μπορούν να σε αγχώσουν και να σου δημιουργήσουν πίεση σε τέτοιο βαθμό, ώστε ακόμη και μία απλή καθημερινή υποχρέωση να αποτελεί κουραστική διαδικασία. Πώς μπορείς, λοιπόν, να οργανώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγορές σου, ώστε να τις κάνεις με ευχαρίστηση ή, εν πάση περιπτώσει, με τον λιγότερο κόπο;

180848779_l

Ο σωστός προγραμματισμός θα σε βοηθήσει να απολαμβάνεις τις αγορές σου
Τι είναι αυτό, λοιπόν, που πρέπει να προσέξεις, ώστε οι αγορές να μην αποτελούν για εσένα καταναγκαστικό έργο; Αρχικά, ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείς ξανά το πότε πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ. Οι περισσότεροι, λόγω υποχρεώσεων, επιλέγουν την Παρασκευή το απόγευμα ή το Σάββατο ως μέρα που έχουν τον χρόνο για να κάνουν τις αγορές τους, όμως επειδή την ίδια ιδέα έχουν σχεδόν όλοι καταλήγουν να περνούν ώρες με αρκετό εκνευρισμό σε γεμάτα καταστήματα και μεγάλες ουρές αναμονής στα ταμεία. Ποιες είναι, λοιπόν, οι καλύτερες ώρες της εβδομάδας για να επισκεφθείς το σούπερ μάρκετ; Όπως φαίνεται, η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι οι δύο καλύτερες ημέρες για αγορές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Υπάρχει, όμως, ακόμη ένα tip που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον συνωστισμό στα καταστήματα που επισκέπτεσαι. Μπορείς να βρεις τις ώρες που έχουν τον λιγότερο κόσμο κάθε εβδομάδα, ρίχνοντας μία ματιά στη σχετική επιλογή του Google Maps, αναζητώντας το κατάστημα που σε ενδιαφέρει. Ελέγχοντας το σχετικό διάγραμμα, θα μπορέσεις να αποφύγεις τις ώρες αιχμής και να απολαύσεις, όσο γίνεται, τις αγορές σου. Και κάτι ακόμη: Αν επισκέπτεσαι το σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι ξανασκέψου το, καθώς αν είσαι νηστικός υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γεμίσεις το καλάθι σου με κάθε λογής λιχουδιές αλλά και περισσότερα από όσα έχεις πραγματικά ανάγκη για τα γεύματα της εβδομάδας. Επιπλέον, θα έχεις λιγότερη υπομονή με τις ουρές και την ταλαιπωρία και σίγουρα δεν θα απολαύσεις την επίσκεψή σου.

Κλείσιμο
89418210_m

Πόσες επισκέψεις την εβδομάδα χρειάζεσαι και πότε να επιλέξεις τις online αγορές;
Ίσως, τελικά, εκείνο που σε κουράζει είναι και οι συχνές επισκέψεις που κάνεις στο σούπερ μάρκετ κάθε φορά που χρειάζεσαι κάτι στο σπίτι. Σε όλους έχει συμβεί να ξεκινήσουν μία συνταγή και να διαπιστώσουν τελευταία στιγμή ότι κάτι λείπει από τα υλικά, με αποτέλεσμα να τρέχουν εσπευσμένα στο κοντινότερο κατάστημα. Εδώ η λύση είναι απλή και έχει να κάνει με τον σωστό προγραμματισμό, καθώς, αν οργανώσεις σωστά την καθημερινότητά σου, μπορείς, ακόμη και με μία επίσκεψη την εβδομάδα στο σούπερ μάρκετ, να καλύψεις το σύνολο των αναγκών του νοικοκυριού σου. Βρες λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα να καταγράψεις ακριβώς τι χρειάζεσαι, κάνε προγραμματισμό με τα γεύματα της εβδομάδας, λίστες με τις αγορές σου και οργάνωσε τις επισκέψεις σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι οι λιγότερες δυνατές. Να έχεις υπόψη σου ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, πλέον ένα online σούπερ μάρκετ μπορεί να σου λύσει τα χέρια. Πέρα από το ότι θα γλιτώσεις χρόνο, κούραση και ουρές, σκέψου ότι θα γλιτώσεις από πειρασμούς και άσκοπα ψώνια που μπορεί να κάνεις σε μία επίσκεψη, ειδικότερα αν θέλεις να κάνεις οικονομία ή διατροφή. Οι επιλογές σου σε διαδικτυακά καταστήματα είναι πλέον πολλές και κάποια από αυτά σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις τα ψώνια σπίτι σου ακόμη και σε λιγότερο από μισή ώρα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι οι τιμές, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι ελαφρώς ανεβασμένες, ενώ πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι δύσκολα θα βρεις online την ποικιλία των προϊόντων που υπάρχει σε ένα φυσικό κατάστημα.

184551020_m

Εκμεταλλεύσου τις προσφορές που τρέχουν κάθε περίοδο
Οι αγορές των απαραίτητων ειδών για το σπίτι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εβδομάδας σου. Σε μία εποχή που τα έξοδα είναι πολλά, το να εντοπίζεις και να εκμεταλλεύεσαι προσφορές είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Μια ευκαιρία για εσένα είναι να ρίξεις μία ματιά στην πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης της Eurobank στα νοικοκυριά μέσα από το πρόγραμμα €πιστροφή. Συγκεκριμένα, έως 30/04/2023 σε κάθε αγορά με πιστωτική κάρτα Eurobank που συμμετέχει στο Πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή, σε όλα τα συνεργαζόμενα με το Πρόγραμμα σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, με περισσότερα από 1.600 σημεία πώλησης κερδίζεις διπλάσια ευρώ €πιστροφή. Η προσφορά ισχύει σε καταστήματα με δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, όπως Σκλαβενίτης, μασούτης, My market και Χαλκιαδάκης, τοπικά σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς και για αγορές online από τον Σκλαβενίτη και το e-Fresh.gr. Οι πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα €πιστροφή είναι οι Eurobank Visa Classic, Eurobank Mastercard Classic, Eurobank Visa Gold, Eurobank Mastercard Gold, Eurobank Student Visa, Eurobank Personal Banking Visa, Cosmote World Mastercard, WWF Visa, Military Club Visa, Euroline Style Mastercard και ΣΑΚΑ Mastercard.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης