Aυτή την Κυριακή το εξαιρετικό μπεστ σέλερ του James Patterson «Ο Ναυαγοσώστης» είναι στο ΘΕΜΑ

Aυτή την Κυριακή το εξαιρετικό μπεστ σέλερ του James Patterson «Ο Ναυαγοσώστης» είναι στο ΘΕΜΑ

Ένας άσημος, φτωχός άντρας ερωτεύεται κεραυνοβόλα την ιδανική γυναίκα, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την τέλεια ληστεία. Τι μπορεί να πάει στραβά; Τίποτα ή και τα πάντα και, κυρίως το δεύτερο...

patterson_xrwma
Η υπέρτατη ηθική αρχή που διέπει τις ενέργειες των κεντρικών προσώπων στο «Ναυαγοσώστη» του James Patterson, θα μπορούσε να αποτυπωθεί στη φράση «όσο πιο μεγάλο το ρίσκο, τόσο μεγαλύτερο το κέρδος». Για τον Νεντ Κέλι, τον κεντρικό ήρωα και ναυαγοσώστη κατά Patterson, η ευκαιρία να αναμιχθεί σε μια κλοπή με προσδοκώμενη λεία ύψους 5 εκατ. δολ., είναι μάννα εξ ουρανού.

Aυτή την Κυριακή το εξαιρετικό μπεστ σέλερ του James Patterson «Ο Ναυαγοσώστης» είναι στο ΘΕΜΑ


Ρίχνεται με όλες του τις δυνάμεις στην κατάστρωση του εγχειρήματος, έτσι ώστε να μην πάει τίποτα στραβά. Διότι, όπως μονολογεί ο Νεντ Κέλι στις σελίδες του «Ναυαγοσώστη», «θα μου ξαναπαρουσιαστεί τέτοια ευκαιρία; Η ζωή μού είχε στερήσει μερικά πράγματα και φαίνεται πως με αυτό τον τρόπο θα ξανάπαιρνα κάτι πίσω. Πήρα μια ανάσα. Πέντε εκατομμύρια. Ήξερα ότι περνούσα τη διαχωριστική γραμμή. Αλλά την ήθελα αυτή τη δουλειά. Όπως είχε πει κι η Τες, ίσως να είχε αρχίσει να αλλάζει η τύχη μου. Είχα αρχίσει πάλι να ονειρεύομαι, και ένα εκατομμύριο δολάρια αγοράζει πολλά όνειρα. 'Είμαι μέσα', είπα».

Εκτός από την προοπτική να γίνει εκατομμυριούχος, ο Κέλι, έως τότε ένας απλός ναυαγοσώστης σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της Φλόριντα, συναντά τη γυναίκα της ζωής του: Πανέμορφη και αισθησιακή, πλούσια -αλλά και έτοιμη για κάθε είδους περιπέτεια. Ο Νεντ Κέλι δεν μπορεί να πιστέψει ότι η τύχη, επιτέλους, του χαμογελά τόσο πλατιά και εγκάρδια. Η «δουλειά» μοιάζει εύκολη και ασφαλής: Ο Νεντ και οι συνεργοί του θα εισβάλουν στο σπίτι ενός πλούσιου συλλέκτη, με στόχο να πάρουν τρεις συγκεκριμένους πίνακες ζωγραφικής τεράστιας αξίας. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κρίσης, η συμμορία αποδεκατίζεται και ο Νεντ καταλήγει ένας κυνηγημένος φυγάς. Προσπαθεί να βρει ποιος τους κατέδωσε, ποιος έστησε την θανάσιμη παγίδα. Ποιος γκρέμισε όλα τα όνειρά του και τον άφησε, εντελώς μόνο, να ψάχνει στο άγνωστο τον μεγαλύτερο εχθρό του.

Αυτή την Κυριακή το συνταρακτικό θρίλερ του James Patterson «Ο ναυαγοσώστης» είναι στο ΘΕΜΑ.
Κλείσιμο
patterson_in

James Patterson, ο δημοφιλέστερος συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ όλων των εποχών

Ο χαρακτηρισμός του σαν «ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας στον πλανήτη» δεν είναι σχήμα λόγου και δεν είναι υπερβολή. Διότι ο James Patterson, αθόρυβα και χωρίς να προβάλλεται, απλώς δημοσιεύοντας το ένα μπεστ σέλερ μετά από το άλλο τα τελευταία 45 χρόνια, έχει καταρρίπτοντας μια σειρά από άπιαστα ρεκόρ.

Αν μη τι άλλο, 67 από τα περίπου 200 βιβλία που έχει γράψει ο Patterson έχουν κατακτήσει το επίζηλο Νο.1 στον διάσημο και πλέον έγκυρο κατάλογο ευπώλητων της εφημερίδας New York Times. Το δε σύνολο των αντιτύπων από τα έργα του James Patterson που έχουν πουληθεί ανά τον κόσμο υπολογίζεται σε 305 εκατ., ένας αριθμός ιλιγγιώδης, ο οποίος ξεπερνά ακόμη και τις πωλήσεις όλων των μυθιστορημάτων που έχουν γράψει, σε ολόκληρη την καριέρα τους τρεις κολοσσοί της σύγχρονης λογοτεχνίας, δηλαδή ο Stephen King, ο John Grisham και ο Dan Brown.

Συνεπώς, ο James Patterson είναι ένα φαινόμενο, μια μηχανή παραγωγής θριάμβων, με κορυφαία σε δημοφιλία μεταξύ των έργων του τη σειρά μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Alex Cross.

Ο Patterson είναι σήμερα 75 ετών, ζάπλουτος όπως είναι αναμενόμενο, αλλά και εξαιρετικά γενναιόδωρος χορηγός τεράστιων ποσών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ, καθώς υποστηρίζει ένθερμα την ανάδειξη νέων ταλαντούχων συγγραφέων. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, από γονείς ιρλανδικής καταγωγής, οι οποίοι ήταν μικρομεσαίοι ως προς την κοινωνική και εισοδηματική τους τάξη, απλοί καθημερινοί άνθρωποι -και εντελώς ανώνυμοι. Αντιθέτως, ο James Patterson θα γινόταν πασίγνωστος, κυριολεκτικά σε ολόκληρη την υφήλιο μέσα από τα έργα της φαντασίας του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης