«Μάξιμος Σαράφης»: Δέκα λεπτά έμεινε στην ανακρίτρια ο μάρτυρας της Novartis που προφυλακίστηκε

«Μάξιμος Σαράφης»: Δέκα λεπτά έμεινε στην ανακρίτρια ο μάρτυρας της Novartis που προφυλακίστηκε

Ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

maximos-sarafis35
Για ένα δεκάλεπτο περίπου παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης που απολογήθηκε για ένα βαρύ κατηγορητήριο που τον φέρει ως «πρωταγωνιστή» σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο «Σαράφης» της Novartis κρίθηκε προφυλακιστέος αμέσως μετά την απολογία του κατηγορούμενος για απάτη των δήθεν δανειοδότησεων. Αντίθετα, ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους αφέθησαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 50χρονος κατηγορούμενος, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Στη συνέχεια, σε δημοσία δήλωση του ισχυρίστηκε πως η εμπλοκή του οφείλεται σε παρακρατική μεθόδευση για λόγους ρεβανσισμού και φέρεται να σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως φοβάται για την ζωή του.

Ο κ. Δεστεμπασίδης πιθανότατα θα κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά καθώς η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής, αφορά μόνο το μέρος της υπόθεσης που σχετίζεται με την φερόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης και το αδίκημα της απάτης.

Έτσι όταν ολοκληρωθεί, με την συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων της έρευνας, ο θεωρούμενος ως «εγκέφαλος» στην υπόθεση της μεγάλης απάτης σε βάρος επιχειρηματιών με δήθεν άμεσες και εύκολες δανειοδοτήσεις τους από τραπεζικά ιδρύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα κληθεί να δώσει την δική του εκδοχή για όσα θα του αποδώσουν οι Αρχές.

Η θέση του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από τον κ. Κωνσταντίνο Γώγο, είναι ότι η δικογραφία είναι αόριστη με πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Χατζηδάκης: Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους - Ποιους αφορούν, πότε και πώς ξεκινά η χορήγησή τους

ΗΠΑ: Παγκόσμια αγανάκτηση για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Τάιρ Νίκολς - Φώναζε «αφήστε με να πάω σπίτι μου»

Κως: Παλαιστίνιοι μετανάστες... πανηγύρισαν την επίθεση με επτά νεκρούς σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης