Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση των ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία Βαλυράκη

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση των ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία Βαλυράκη

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καρβέλη για «προσωπικούς λόγους», την υπόθεση ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας

5775454
Τον Αλέξη Κούγια προσέλαβαν ως δικηγόρο για την υπεράσπισή τους, οι δυο ψαράδες που έπειτα από παραπεμπτικό βούλεμα θα δικαστούν για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορούμενων, Δημήτρης Καρβέλης, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπόθεση για προσωπικούς λόγους.

«Οι δυο κατηγορούμενοι είναι δύο βιοπαλαιστές ψαράδες με απόλυτη διαχρονικά εκτίμηση από την τοπική κοινωνία της Ερέτριας και των γύρω περιοχών και είναι δύο αξιαγάπητοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες με τέσσερα παιδιά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του Αλέξη Κούγια.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, επέλεξαν ως συνήγορο υπερασπίσεως τους οι Α.Ε. και Κ.Ε., οι οποίοι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 16/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας παραπέμπονται ενώπιον ενός εκ των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων της περιφέρειας του Εφετείου Χαλκίδας για να δικαστούν ως δήθεν υπαίτιοι του αδικήματος της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία εις βάρος του αείμνηστου πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

Το δικηγορικό μας γραφείο δια μέσω των συνεργατών του θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε επί της αμετάκλητης αυτής κατηγορίας με νέο δελτίο τύπου.

Σημειωτέων, οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τη σε βάρος τους κατηγορία και παρά τη σοβαρότητα της κατηγορίας εκρίθη μέχρι σήμερα, αλλά και δια του παραπεμπτικού βουλεύματος, ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι.

Οι δυο κατηγορούμενοι είναι δύο βιοπαλαιστές ψαράδες με απόλυτη διαχρονικά εκτίμηση από την τοπική κοινωνία της Ερέτριας και των γύρω περιοχών και είναι δύο αξιαγάπητοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες με τέσσερα παιδιά.

Κλείσιμο
Αρχικά, ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη είχε κριθεί ότι οφείλετο σε ατύχημα, το οποίο προκάλεσε τον πνιγμό του στη θάλασσα, αλλά κατόπιν έντονης επιμονής της συζύγου του αειμνήστου, πολύ γνωστής ζωγράφου και της οικογενείας του, τελικώς ασκήθηκε η παρούσα δίωξη και για το λόγο αυτό οι ανωτέρω πλέον είναι κατηγορούμενοι για το σοβαρότερο αδίκημα του ποινικού κώδικα, για το οποίο απειλείται ποινή ισοβίου καθείρξεως και σε συνεννόηση με τους προηγούμενους δικηγόρους τους επέλεξαν τον κο Αλέξιο Κούγια για να τους υπερασπιστεί.

Αθήνα, 27/01/2023
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Ειδήσεις σήμερα:

Ανανεωμένη και... αλλιώτικη η Αν Χάθαγουεϊ - Τι «τρέχει» με το πρόσωπό της;

Αντώνης Κανάκης για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Μας πλήγωσε σε ανθρώπινο επίπεδο»

Australian Open, Κατσάνοφ - Τσιτσιπάς 1-3: Στον τελικό για τον τίτλο ο Στέφανος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης