Βαρύγδουπα ονόματα στη λαρισινή μαφία

Βαρύγδουπα ονόματα στη λαρισινή μαφία

Τρεις πασίγνωστοι βαρυποινίτες και πολίτες υπεράνω υποψίας φέρονται αναμεμειγμένοι στις τρεις εγκληματικές ομάδες

H Alfa Romeo Milano αποκαλύπτεται στο facebook!
Βαρύγδουπα ονόματα στη λαρισινή μαφία
Τρεις πασίγνωστοι βαρυποινίτες που το όνομά τους είχε εμπλακεί στη μεγάλη υπόθεση με το «συνδικάτο των φυλακών», αλλά και πολίτες υπεράνω υποψίας με «βαριά» ονόματα, φέρονται αναμεμειγμένοι στις τρεις εγκληματικές ομάδες που έλεγχαν το οργανωμένο έγκλημα στη Θεσσαλία και στην Αττική. Οι 44 Έλληνες και δύο αλλοδαπές που έχουν συλληφθεί ως τώρα, θα οδηγηθούν πιθανότατα την Δευτέρα στον εισαγγελέα Λάρισας.

Οργανώσεις με διαφορετικό αντικείμενο

Η δικογραφία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αριθμεί χιλιάδες σελίδες και περιλαμβάνει περισσότερες από 12.000 τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που κατέγραψε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ, οι οποίες απομαγνητοφωνούνται για να ενσωματωθούν στο αποδεικτικό υλικό. Όμως, ήδη ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Συμεών Οφείδης και ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Χρήστος Καλούσιος έχουν «χαρτογραφήσει» τη σύνθεση κάθε μιας από τις τρεις ομάδες που συνδέονταν σε αρχηγικό και επιτελικό επίπεδο.

Κάθε μια από τις οργανώσεις είχε διαφορετικό αντικείμενο, αλλά ο συντονισμός γινόταν σε συνεργασία μεταξύ των επικεφαλής και 14 αρχηγικών μελών, τέσσερα από τα οποία βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας και Αγίου Στεφάνου Πάτρας. Τα μέλη των οργανώσεων κατηγορούνται για υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας και άλλα συναφή αδικήματα μεταξύ των οποίων το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πολύμηνη παρακολούθηση δεκάδων υπόπτων
Κλείσιμο

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ήρθε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση δεκάδων υπόπτων, τόσο φυσική όσο και με τον «κοριό» της ΕΥΠ στην Αθήνα και τις τέσσερις μεγάλες θεσσαλικές πόλεις, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Οι εμπλεκόμενοι στοχοποιήθηκαν και την κατάλληλη στιγμή, όταν η έρευνα είχε ολοκληρωθεί, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσει μια πρωτοφανής σε έκταση αστυνομική επιχείρηση για τις συλλήψεις, παρουσία οκτώ εισαγγελικών λειτουργών.

Οι αστυνομικοί έκαναν ταυτόχρονες έρευνες σε 34 σπίτια, όπου κατασχέθηκαν 44 πολυτελή αυτοκίνητα, 32.530 ευρώ και τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 1.303 γραμμαρίων, κοκαΐνης βάρους 44 γραμμαρίων και ηρωίνης βάρους 6,1 γραμμαρίων.

Επίσης κατασχέθηκαν ζυγαριές ακριβείας, πυροβόλα όπλα (πιστόλια με σιγαστήρες), μία καραμπίνα, ένα πιστόλι αερίου με την γεμιστήρα του και σιγαστήρα, ένα τσεκούρι, ένα ξίφος, οκτώ μαχαίρια, μία σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού, δύο ζευγάρια κιάλια, 88 κινητά τηλέφωνα, ένδεκα ψηφιακές κάρτες sim, ένα διπλότυπο μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων τροχαίας, δύο ζεύγη μεταλλικών ράβδων ανίχνευσης χρυσού και ένας ανιχνευτής μετάλλων.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης