Κοινά αποδεκτή λύση για το κέντρο ψάχνει ο Καμίνης

Κοινά αποδεκτή λύση για το κέντρο ψάχνει ο Καμίνης

Την ομαλή συνύπαρξη των Αγανακτισμένων με την υπόλοιπη κοινωνία και το πώς θα βελτιώσουν την εικόνα του κέντρο της Αθήνας, συζήτησαν  σήμερα, ο Δήμαρχος Αθηναίων...

Κοινά αποδεκτή λύση για το κέντρο ψάχνει ο Καμίνης
Την ομαλή συνύπαρξη των Αγανακτισμένων με την υπόλοιπη κοινωνία και το πώς θα βελτιώσουν την εικόνα του κέντρο της Αθήνας, συζήτησαν  σήμερα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, παρόντος και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. Στη σύσκεψη  κλήθηκαν και εκπρόσωποι των «Αγανακτισμένων», οι οποίοι όμως δεν παραβρέθηκαν.

Η συζήτηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και σε αυτή ανταποκρίθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Παναγής Καρέλλας, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, ο αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Γιώργος Καββαθάς, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Όλοι τους αναφέρθηκαν διεξοδικά στην κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας και αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά η απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα με την ειρηνική πολιτική διαμαρτυρία.

Κλείσιμο
Φορείς και δημοτική αρχή συμφωνούν ότι τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έπληξαν την κοινωνική και οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας και υπογραμμίζουν την ανάγκη εξομάλυνσης της λειτουργίας και της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης και ειδικότερα του κέντρου.

Όλοι οι φορείς αποδέχθηκαν την πρόταση του δημάρχου να συνεχιστούν οι συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αναφορικά με τους "Αγανακτισμένους" πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν εμπεριέχει βία και δήλωσε ότι από την πλευρά του δήμος έκανε και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης