Έπιασαν Κούρδους ύποπτους για τρομοκρατία

Έπιασαν Κούρδους ύποπτους για τρομοκρατία

Σε βάρος της 42χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα

Έπιασαν Κούρδους ύποπτους για τρομοκρατία

Μια πληροφορία ότι ένα ζευγάρι Τούρκων υπηκόων κουρδικής καταγωγής κυκλοφορεί οπλισμένο στη βόρεια Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να οργανωθεί από την αρμόδια Αντιτρομοκρατική ολόκληρη επιχείρηση.

Ετσι, συνελήφθησαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος δύο άτομα τουρκικής υπηκοότητας, ένας 50χρονος και μία 42χρονη, γιατί σε έρευνα που έγινε, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε δύο οικίες στην Τριανδρία και την Ανω Πόλη όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και έγγραφα αλλοδαπών αρχών.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, σε βάρος της 42χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Φέρεται να είχε συμμετοχή στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Μέτωπο (DHKP-C) που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Κούρδων.

Επίσης στις δύο οικίες βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί σκληροί δίσκοι, φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB), κάρτες μνήμης υπολογιστών και άλλα αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση. Ωστόσο, συνεχίζονται οι έρευνες, καθώς δεν βρέθηκε οπλισμός.

Είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Ο 50χρονός είχε έρθει τον Μάρτιο του 2004 λαθραία στη χώρα μας από τον Εβρο και τον Νοέμβριο του 2005 κατέθεσε αίτηση για πολιτικό άσυλο. Ετσι, εκκρεμούσε σε δεύτερο βαθμό η εξέταση αιτήματός του για πολιτικό άσυλο, καθώς το σχετικό αίτημά του είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Η γυναίκα ήρθε αργότερα στην Ελλάδα και δεν κατέθεσε ποτέ αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί του Σαββάτου στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης