Πιερρακάκης: Το κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί

Πιερρακάκης: Το κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί

 «Πολίτες και επιχειρήσεις δίνουν μια και μόνο φορά τα στοιχεία τους και εξυπηρετούνται άμεσα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

kyriakos-pierrakakis
Για τον ρόλο της ψηφιακής διακυβέρνησης στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του κράτους μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Institute for Innovation and Public Purpose (IIPP) του πανεπιστημίου UCL όπου ήταν καλεσμένος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Facebook «συναντήθηκα με φοιτητές και καθηγητές για να μιλήσω για τον ρόλο της ψηφιακής διακυβέρνησης στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του κράτους.

Στη διάρκεια της συζήτησής μας, παρουσίασα τη βασική αρχή που διαπνέει το σύνολο των υπηρεσιών του gov.gr: Το κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί.

Πλέον πολίτες και επιχειρήσεις δίνουν μια και μόνο φορά τα στοιχεία τους και εξυπηρετούνται άμεσα, ακόμα και από το κινητό τους.

Οικοδομούμε ένα κράτος ικανό να πατάξει τη γραφειοκρατία, να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να γίνει φορέας κοινωνικής στήριξης για όλους».

Ο υπουργός τόνισε ότι αυτό το νέο πολιτο-κεντρικό μοντέλο ψηφιακού μετασχηματισμού γίνεται αντικείμενο διεθνούς ενδιαφέροντος. «Σε αυτό το πάνελ, είχα ιδιαίτερη χαρά να συνομιλήσω με δυο πρωτοπόρους στην ψηφιοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, τους David Eaves και Mike Bracken».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο CNN: Επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές - Πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε

«Ψάχναμε ελπίδα, πιστέψαμε τον απατεώνα» - Νέες μαρτυρίες για το πώς προσέγγιζε τα θύματά του ο ψευτογιατρός

Tαξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας για Τουρκία: Κινδυνεύετε από τρομοκρατικές επιθέσεις και κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης