Απονομή του αστυνομικού σταυρού σε πέντε πολίτες

Απονομή του αστυνομικού σταυρού σε πέντε πολίτες

Το μετάλλιο του αστυνομικού σταυρού, απονεμήθηκε σε πέντε πολίτες, οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2009 συμμετείχαν, με κίνδυνο της ζωής τους, στη σύλληψη δύο ένοπλων ληστών, έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη....

Απονομή του αστυνομικού σταυρού σε πέντε πολίτες
Το μετάλλιο του αστυνομικού σταυρού, απονεμήθηκε σε πέντε πολίτες, οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2009 συμμετείχαν, με κίνδυνο της ζωής τους, στη σύλληψη δύο ένοπλων ληστών, έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από την τράπεζα Πειραιώς, στην οδό Αγίου Δημητρίου, με πρωταγωνιστές δύο ένοπλους Γεωργιανούς. Οι δράστες άρπαξαν τα χρήματα, αλλά την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα, σημειώθηκε συμπλοκή και άρχισαν να πυροβολούν. Οι τρεις από πέντε πολίτες τραυματίστηκαν στα πόδια και στο θώρακα και νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο, ενώ οι δύο ένοπλοι ληστές συνελήφθησαν από αστυνομικούς.

Οι πέντε πολίτες βραβεύτηκαν στη διάρκεια τελετής, για «εξαίρετες πράξεις ανδραγαθίας», ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος, Νικόλαος Σερέτης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος, Δημήτριος Παπαδόπουλος. Βραβεύτηκαν επίσης και 6 αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν σε άλλη επιχείρηση σύλληψης ένοπλου ληστή, σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης