Ρέθυμνο: Συνελήφθη δέκα χρόνια μετά από την Interpol για βιασμό

Ρέθυμνο: Συνελήφθη δέκα χρόνια μετά από την Interpol για βιασμό

Ενώπιον των δικαστικών αρχών θα βρεθεί μια υπόθεση βιασμού στο Ρέθυμνο που εκκρεμούσε για δέκα χρόνια - Το χρονικό της υπόθεσης

viasmos
Μια ιδιαίτερη υπόθεση θα απασχολήσει τις επόμενες μέρες τις δικαστικές αρχές στην Κρήτη. Πρόκειται για μια υπόθεση βιασμού μιας γυναίκας στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με την καταγγελία της ίδιας, με τον φερόμενο ως δράστη να συλλαμβάνεται στο εξωτερικό μετά από δέκα χρόνια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το συμβάν εκτυλίσσεται πριν από περίπου 10 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2011 στο Ρέθυμνο με τα δυο πρόσωπα της υπόθεσης να έχουν έρθει στην Κρήτη από το εξωτερικό.

Το φερόμενο ως θύμα με καταγωγή από τη Δανία βρισκόταν εκείνη τη περίοδο στο Ρέθυμνο για διακοπές. Παράλληλα τις ίδιες μέρες ο κατηγορούμενος, παίχτης ομάδας μπάσκετ από τις ΗΠΑ, βρισκόταν στο Ρέθυμνο για να συμμετάσχει σε αγώνες με την ομάδα του.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το φερόμενο ως θύμα στις αστυνομικές αρχές , ένα βράδυ ενώ βρισκόταν στην πόλη του Ρεθύμνου έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ την πλησίασε ο φερόμενος ως δράστης και στη συνέχεια την οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του όπου, σύμφωνα με την καταγγελία προχώρησε στον βιασμό της.

Η γυναίκα μετέβη στις αστυνομικές αρχές και κατήγγειλε στο περαστικό περιγράφοντας τον δράστη της επίθεσης ως ένα άντρα ψηλό και γεροδεμένο χωρίς ωστόσο, όπως ανέφερε, να τον γνωρίζει.

Στο μεταξύ ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπως ήταν προγραμματισμένο μαζί με την ομάδα του.

Κλείσιμο
Μετά την καταγγελία της τουρίστριας , οι αρχές έκριναν ως ύποπτο των κατηγορούμενο και έτσι εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο εκκρεμούσε μέχρι πρότινος.

Μέσα στο 2022 η Interpol κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον κατηγορούμενο, τον οποίον στην συνέχεια εξέδωσε στις ελληνικές αρχές.

Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε μετά από δέκα χρόνια στις φυλακές Τριπόλεως όπου και παραμένει μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του.

Ο επίλογος της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες στις δικαστικές αίθουσες των Χανίων.

Πηγή: flashnews

Ειδήσεις σήμερα:

Παραπατούσε η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ δύο ημέρες πριν τον θάνατό της - Δείτε βίντεο

Αθώωσαν τον αστυνομικό, «παραίτησαν» τις διευθύντριες των φυλακών Κύπρου

Οι πολιτικές παρουσίες στην κηδεία του τέως βασιλιά - Ποιοι «γαλάζιοι» θα πάνε


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης