«Απολύτως απαραίτητες οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

«Απολύτως απαραίτητες οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Ως "απολύτως απαραίτητες" έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αλλαγές που προωθούνται με το νέο νόμο-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας του ΠΑΣΟΚ...

«Απολύτως απαραίτητες οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»
Ως "απολύτως απαραίτητες" έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αλλαγές που προωθούνται με το νέο νόμο-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε σήμερα το πρωί και ενημερώθηκαν τα μέλη του από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, την αναπλητωτή υπουργό Φώφη Γεννηματά και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, από ένα θεσμικό πλαίσιο 1.000 σελίδων, "πάμε σε ένα πλαίσιο 100 σελίδων" και είναι λογικό να υπάρχει και προβληματισμός και συζήτηση.
Κλείσιμο

Ένα σημείο στο οποίο διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις στον ΚΤΕ αφορούσε στον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων και η εστίαση αυτών ήταν ότι αντί ο πρύτανης να εκλέγεται από το Συμβούλιο του Ιδρύματος να εκλέγεται από το σύνολο των μελών του ΔΕΠ (Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού).

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις αυτές βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με ανάλογες προτάσεις της ΠΟΣΔΕΠ, ωστόσο εκείνο που σημειώθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση είναι το γεγονός ότι όλοι πλέον αποδέχονται το "δίπολο" , δηλαδή την ύπαρξη Συμβουλίου Ιδρύματος και Πρύτανη.

Μια άλλη ένσταση που διατυπώθηκε στον ΚΤΕ αφορούσε στην ψήφιση του νόμου, προτείνοντας αυτό να γίνει όταν ανοίξει η Βουλή στις 20 Αυγούστου και όχι στις αρχές του μηνός.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης πρότεινε να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο στην υλοποίηση των διατάξεων εκλογής πρυτάνεων, καθώς υπάρχουν ακόμα πρυτάνεις που είναι στην αρχή της θητείας τους.

Σε ό,τι αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τις προτεινόμενες αλλαγές, είπαν ότι στο νόμο δεν αναφέρεται η λέξη "άσυλο", αλλά επαναλαμβάνονται κατά κάποιο τρόπο ορισμένα άρθρα του Συντάγματος και την ευθύνη για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών θα την έχει ο πρύτανης.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σημαντικό είναι ότι προβλέπονται υπηρεσίες φύλαξης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, έτσι ώστε να προλαμβάνονται διάφορες καταστάσεις και να μην φθάνουμε στην καταστολή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης