Εύα Καϊλή: «Πολιτική απόφαση η προφυλάκισή της - Δεν θ' ασκηθεί έφεση»

Εύα Καϊλή: «Πολιτική απόφαση η προφυλάκισή της - Δεν θ' ασκηθεί έφεση»

«To σκεπτικό της απόφασης ήταν σαν να διαβάζω εφημερίδα, δεν υπήρχε ούτε ένα νομικό επιχείρημα» ανέφερε ο συνήγορός της

kaili_dilwseis_mk_2
Για «πολιτική απόφαση» πίσω από την ανακοίνωση που κρατάει την Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2023 έκανε απόψε λόγο ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ανέφερε ότι η απόφαση για την παραμονή της κας Καϊλή να παραμείνει στη φυλακή δεν έχει καμία νομική αιτιολόγηση και έκανε γνωστό ότι οι συνήγοροί της δεν θα ασκήσουν έφεση. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτή η νομική εξήγηση προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει πολιτικό κίνητρο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της τόνισε συγκεκριμένα ότι η πρόεδρος του μονομελούς δικαστηρίου δεν είχε στη διάταξή της ούτε ένα πραγματικό γεγονός που να αποδεικνύει ότι η Εύα Καϊλή είναι ύποπτη φυγής. «Δεν έχει ένα πραγματικό περιστατικό που να εξηγεί ότι η κα Καϊλή μπορεί να δυσκολέψει την ανάκριση, είναι ένα κείμενο χωρίς πραγματικά στοιχεία», ανέφερε ο δικηγόρος και υπογράμμισε ότι στην αγόρευσή του ζήτησε να αξιολογηθεί η πελάτης του με νομικά κριτήρια κι όχι με πολιτικά.

Σχετικά με την ανάλυση της απόφασης της πρόεδρου του μονομελούς δικαστηρίου ο δικηγόρος είπε ότι «ήταν σαν να διαβάζω εφημερίδα, δεν υπήρχε ούτε ένα νομικό επιχείρημα».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp8jlio4kwhl)


Κλείσιμο
Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή αρχικά ερωτήθηκε τι έκανε την εισαγγελέα να κρίνει με τόση αυστηρότητα και απάντησε:

«Να σας δώσω μία εικόνα πώς ήταν το μονομελές δικαστήριο. Υπήρχε μία πολύ νέα πρωτοδίκης που ήταν η πρόεδρος και δίπλα της ήταν ο ανακριτής της υπόθεσης που ήταν κατά 25 έτη μεγαλύτερός της, της έκανε ενημέρωση και είπε ο ανακριτής «κα Πρόεδρε όσον αφορά τη διαφθορά σε βάρος της κα Καϊλή δεν έχω ακόμα στοιχεία και όσον αφορά το ξέπλυμα είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία και αποτελούν ένα στοιχείο και όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση δεν φαίνεται από πουθενά»...

Σχετικά με τον φόβο αλλοίωσης στοιχείων από την πλευρά της πρώην αντιπροέδρου της Eυρωβουλής ο δικηγόρος της απάντησε: «Τέτοιος φόβος δεν υπάρχει και μην ξεχνάτε ότι ο ανακριτής είπε δεν έχει στοιχεία για τη διαφθορά, το ξέπλυμα χρήματος και την εγκληματική οργάνωση».

Εξήγησε ακόμα: «Σήμερα η διαδικασία ήταν για το εάν θεωρείται ύποπτη φυγής η Εύα Καϊλή ή εάν είναι ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία της ανακρίσεως. Τα χρήματα που βρέθηκαν μέσα στην κοινή κατοικία ήταν σοκαριστικό και για την ίδια, την Ευά Καϊλή «είναι σαν έχεις ένα τέρας μέσα στο σπίτι», του τόνισε η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου», είπε ο κος Δημητρακόπουλος.

Ο συνήγορος της κας Καϊλή ξεκαθάρισε επίσης ότι είναι κοινή απόφαση με τον κ. Ριζόπουλο να μην ασκήσουν έφεση στην απόφαση της προέδρου του μονομελούς δικαστηρίου.

Η... απαγωγή από τους Καταριανούς!

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που έκανε νωρίτερα ο ίδιος για τη στιχομυθία που είχε με τον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ, ο οποίος κατά την ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε σε πιθανότητα «απαγωγής» της Καϊλή από κατασκόπους του Κατάρ!

«Το πρωί όταν κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Βέλγος εισαγγελέας αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις που είχε σχετικά με την αποφυλάκιση της κας Καϊλή με βραχιολάκι ώστε να είναι μόνο με το παιδί της και κανέναν άλλο και έχοντας ως μοναδικό τρόπο επικοινωνίας ένα σταθερό τηλέφωνο που θα ελέγχεται επί 24 ώρες από τις βελγικές Αρχές, εκείνος είπε ότι φοβάται πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μπορεί να πέσει θύμα απαγωγής από κατασκόπους του Κατάρ.

Τότε, ο συνάδελφος κ. Ριζόπουλος απλά φάνηκε να εκπλήσσεται από αυτό που άκουσε, αλλά εγώ ζήτησα να κάνω παρέμβαση και απάντησα επί λέξει: ''Έτσι όπως μας τα λέτε, σε λίγο το Κατάρ θα στείλει και στρατεύματα να καταλάβει τις Βρυξέλλες για να απαγάγουν την ωραία Εύα''».

Η απόφαση

Όπως είναι γνωστό, η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να παραταθεί η κράτηση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, η οποία εμπλέκεται σε έρευνα για διαφθορά που σχετίζεται με το Κατάρ.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, «παρατείνεται η προληπτική κράτησή της κατά έναν μήνα».

Το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, απορρίφθηκε.


Ειδήσεις σήμερα:

Για συμπληρωματική κατάθεση ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Politico: Έτσι έμπλεξαν Εύα και Μανταλένα Καϊλή τις business με την πολιτική

Κυλλήνη: Κατασχέθηκαν 761 κιλά αγγούρια της θάλασσας αξίας έως και 1 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης