Χωρίς πρόστιμο η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο μέχρι 31 Ιουλίου του 2023

Χωρίς πρόστιμο η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο μέχρι 31 Ιουλίου του 2023

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή με την οποία παρατείνεται η δυνατότητα δήλωσης εγγραπτέων δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο χωρίς επιβολή προστίμου

4742673
Επτάμηνη παράταση δίνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην επιβολή προστίμων για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις στο Κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται κατά επτά μήνες, δηλαδή έως την 31η Ιουλίου 2023, η δυνατότητα δήλωσης εγγραπτέων δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο χωρίς επιβολή προστίμου σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων που καθυστέρησαν την υποβολή δηλώσεων κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης ανά περιοχή της χώρας.

Με την εν λόγω τροπολογία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την κυριότητα ανοικτών θέσεων στάθμευσης στην πιλοτή και επιλύονται χρόνια ζητήματα που είχαν δημιουργηθεί από δικαστικές αποφάσεις για τη μεταβίβαση και την κυριότητα ανοιχτών θέσεων στάθμευσης σε πιλοτές, κυρίως παλαιότερων πολυκατοικιών, σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Τέλος, μετατίθεται κατά ένα έτος, για τις 17/1/2024 η καταληκτική ημερομηνία με την οποία καταργούνται σταδιακά τα υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία καθώς και οι θέσεις αυτών.

Ειδήσεις σήμερα:

«Καμένοι βουτούσαν στη θάλασσα να σωθούν» - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για το Μάτι

Τα εντυπωσιακά θραύσματα της ζωφόρου που επιστρέφει το Βατικανό - Δείτε φωτογραφίες

Επεισόδιο Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη στη Βουλή: «Τους τραμπουκισμούς να τους κάνετε στην Κουμουνδούρου»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης