Γιάννης Διακογιάννης: Η αγάπη του για τη Ρίκα Βαγιάνη και η «εικόνα παραίτησης» μετά τον θάνατό της

Γιάννης Διακογιάννης: Η αγάπη του για τη Ρίκα Βαγιάνη και η «εικόνα παραίτησης» μετά τον θάνατό της

Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν πάντα δίπλα στη θετή του κόρη Ρίκα Βαγιάνη και δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατό της από καρκίνο το 2018

diakogiannis_vagiani
Θλίψη σκόρπισε στον χώρο της δημοσιογραφίας ο θάνατος του Γιάννη Διακογιάννη σε ηλικία 91 ετών το πρωί της Τρίτης. Ο θρυλικός σπορτκάστερ, ο οποίος καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των φιλάθλων με το ηχόχρωμα της φωνής του, στη διάρκεια των εκατοντάδων μεταδόσεων που έκανε, είχε υπερβολική αγάπη στην κόρη του, Ρίκα Βαγιάνη, την οποία υιοθέτησε μετά τον γάμο του με τη Βαρβάρα Δράκου.

Η σχέση που είχαν οι δυο τους, χαρακτηριζόταν από βαθιά αγάπη, ενώ ο ίδιος δεν την ξεχώριζε από την μικρότερη κόρη του, Οντέτ. Ο Διακογιάννης ήταν, πάντα, παρών στις σημαντικές στιγμές της, ενώ και εκείνη άλλαξε το όνομά της, από Μαρίκα Ζούλα σε Ρίκα Βαγιάνη, από το όνομα της μητέρας της, Βαρβάρας και του «πατέρα» της, Γιάννη Διακογιάννη.

Ο Γιάννης Διακογιάννης στην ΝΕΡΙΤ (12/07/2014)


Ο θάνατος της Ρίκας Βαγιάνη από καρκίνο, τον Αύγουστο του 2018 κι ενώ είχε προηγηθεί η απώλεια της συζύγου του ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν τα δυο περιστατικά που τον «λύγισαν», όπως είπε, εξάλλου, σε συνέντευξή του ο Νίκος Κατσαρός. «Ήταν σαν να αυτοκτόνησε με την εικόνα παραίτησης μετά τον θάνατο της συζύγου του, Βαρβάρας και της θετής του κόρης, Ρίκας Βαγιάνη» είπε ο παλιός αθλητικός δημοσιογράφος για τον Διακογιάννη.

Ο ίδιος ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν εκείνος που αποκάλυψε πως η κόρη του είχε καρκίνο, τον Οκτώβριο του 2017, στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ.

«'Να σας πω και κάτι που θα σας στενοχωρήσει: Η Ρίκα έχει καρκίνο…'. Αυτό μας εκμυστηρεύτηκε ο πατριός της Ρίκας μας, Γιάννης Διακογιάννης όταν πέρασε από την ΕΣΗΕΑ, για να μας συμπαρασταθεί στην απεργία πείνας. Σοκαριστήκαμε, αλλά του δώσαμε κουράγιο. Πού να φανταστούμε ότι η Μαρίκα Ζούλα, το Ρικάκι, θα έφευγε τόσο αθόρυβα και παράλληλα με τόσο πάταγο!» είχε γράψει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η δημοσιογράφος Αφροδίτη Υψηλάντη τον Αύγουστο του 2018, όταν η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή.


Ειδήσεις σήμερα:

Με €1.000 κεφάλαιο και έδρα το Κολωνάκι ιδρύθηκε η εταιρεία real estate της Καϊλή

Γιάννης Διακογιάννης: Ο sports caster-θρύλος που ονειρευόταν να γίνει τενόρος

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης