Τροπολογία βάζει τέλος στα γραφειοκρατικά κωλύματα όσων επιθυμούν αποτέφρωση

Τροπολογία βάζει τέλος στα γραφειοκρατικά κωλύματα όσων επιθυμούν αποτέφρωση

Σε ποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά συγγενείς και φίλοι θανόντων, βάζει τέλος νέα τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή 

apotefrwsi-3
Λύση σε γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετώπιζουν συγγενείς ανθρώπων που έχουν επιλέξει την αποτέφρωση αναμένεται να δώσει τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή σε σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών. Ήδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η σπουδαία ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου Μάρθα Καραγιάννη. Τελευταία επιθυμία της αγαπημένης ηθοποιού ήταν να αποτεφρωθεί το σώμα της. Αυτό όμως παραλίγο να μην γίνει εφικτό, καθώς προέκυψε γραφειοκρατικό κώλυμα που δυσκόλεψε τους δικούς της ανθρώπους να υλοποιήσουν την επιθυμία της.

apotefrwsi-1


Τέτοια είδους γραφειοκρατικά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές φορές συγγενείς και φίλοι θανόντων. Για παράδειγμα, ορισμένες φορές δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να συνταχθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου με αποτέφρωση ή δεν αναγνωρίζεται ληξιαρχική πράξη θανάτου από το εξωτερικό ή ο εκλιπών έχει δηλώσει τη βούλησή του για αποτέφρωση σε φίλους, καθώς δεν έχει συγγενείς.

Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης έχει πολλές φορές επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχουν. Λετσι, πριν λίγες ημέρες, κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τροπολογία την οποία έφεραν βουλευτές του Σύριζα, που δίνει λύσεις σε αυτά τα ζητήματα. Ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, δήλωσε στο prototheme.gr: «Ελπίζουμε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, να ενσκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δεχθεί την τροπολογία, προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη λύση για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων».

apotefrwsi-2
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Διόρθωσε τη ψήφο του ο ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ των €600 στους ενστόλους


Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση της Καϊλή - Άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» στις Βρυξέλλες

Οι καταθέσεις οδηγούν τέσσερις στον εισαγγελέα - Ο 15χρονος είπε για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης